Soutěže

Soutěž23.2.2011 19:00 - ZÁŽITKY Z CEST - SKUPINA WOHNOUT

Společně s rádiem Samson pro vás budeme mít každý týden soutěž o volné vstupenky na zajímavé cestopisné přednášky se zajímavými hosty, stačí včas a správně odpovědět na soutěžní otázku. A každý čtvrtek pak moderátor rádia Samson vylosuje dva šťastlivce, kdy každý získá 1 volnou vstupenku.

Literát

Ilustrační fotoMám rád vůni lučních trav,

v pastvinách na kopcích stáda krav,

mám rád vůni dřeva a kouře,

mraky z nichž přichází letní bouře.

Literát

altCo tě pudí do přírody? Nebaví tě městské schody?

Místo řevu tlampačů hledáš párek bukačů,

zpěvné ptactvo nebeské.

Člověku se zasteskne.

Soutěže

Sout?ž16.2.2011 19:00 - DAN BÁRTA - VÁŽKY VÝCHODNÍHO BORNEA

Spole?n? s rádiem Samson pro vás budeme mít každý týden sout?ž o volné vstupenky na zajímavé cestopisné p?ednášky se zajímavými hosty, sta?í v?as a správn? odpov?d?t na sout?žní otázku. A každý ?tvrtek pak moderátor rádia Samson vylosuje dva š?astlivce, kdy každý získá 1 volnou vstupenku.

Baštírna

Ilustrační foto

Suroviny:
300g zadního hovězího, 2 lžíce oleje, 150g pórku, stroužek česneku, 300g fazolových lusků, 250g rajčat, 60g těstovin, 0,25l vody, tymián, sůl, pepř, nať petržele.

Postup:
Maso nakrájíme na plátky a na oleji osmahneme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a utřený česnek a podusíme. Zalijeme vodou a pomalu duste asi 35 min. Přidejte očištěné nakrájené fazolové lusky, tymián a dusíme ještě dalších 20 min. Vložte oloupané a nakrájená rajčata dále dusíme ještě 5 min. Přidejte uvařené těstoviny, opatrně zamíchejte, podle chuti dodejte pepř, sůl a ozdobte petrželí nebo šnytlíkem.

Baštírna

Ilustra?ní fotoSuroviny:
1 kg pórku, 750g brambor, 2 mrkve, celer, cibule, 75g slaniny, olej, 4 klobásy, 1l vývaru, s?l, pep?, petržel.

Postup:
?áste?n? vyškva?íme slaninu, p?idáme pokrájené: mrkev, celer, cibuli a brambory, vše orestujeme, zalijeme vývarem a va?íme cca 10min. P?idáme na kole?ka nakrájený pórek, podle chuti s?l, pep? a va?íme ješt? cca 7min, vložíme pokrájené klobásy ješt? chvíli proh?ejeme. Hotový kotlík ozdobíme petrželkou.

Baštírna

Ilustrační fotoSuroviny:
250g hovězího, 250g skopového, 2 ½ l vývaru, 200g brambor, 200g mrkve, 2 pórky, 300g hrášku, 2 klobásy, 100g šunky, olej, česnek, cibule, sůl, pepř, tymián, bazalka, petržel.

Postup:
Maso nakrájíme na kousky, a osmahneme na oleji, přidáme cibuli, pepř, tymián, česnek a podusíme. PřilIjeme vývar a vaříme asi 45min. Přidáme brambory a mrkev a vaříme 15min, pak přidáme pórek a hrášek a dovaříme ještě 5min. Klobásu nakrájíme na kolečka, šunku na nudličky, vsypeme a ozdobíme petrželkou.