Porta 2014Portovní vlak plný muziky plánuje zastavení v devatenácti místech naší krásné republiky, na patnácti oblastních kolech, čtyřech předkolech a finále 48. ročníku Porty. Vyrážíme již 15. 2. v 13,30 ze Zaječova, kde proběhne předkolo Podbrdského oblastního kola a pokračovat bude dále po středních Čechách do Příbrami, kde se  22.2 od 13,00 uskuteční druhé a poslední předkolo Podbrdského kola.

Ze Středočeského kraje bude vlak plný hudby přejíždět do Prahy, kde se 5. a 6.3 od 18,00 uskuteční v dnes již legendárním klubu Mlejn v Praze 5 pražská předkola. Další přesun bude dlouhý, neb další zastávkou bude Bludov,  a to 8.3. ve 14,00 odkud se vracíme zpět do Středních Čech přesněji do Hořovic, kde se 15.3. uskuteční souboj nejlepších z obou středočeských předkol.

Poslední březnový víkend se souprava písňového vlaku rozdělí a jedna část vyrazí do Březové na oblastní kolo Poohří, kam dorazí ve 13,00  ve 14,00 se objeví druhá část v Rychnově u J.n/N. V dubnu vyrážíme z Prahy, kde si dáme „předkrm“ portovního dne „D“ v podobě dostaveníčka těch nejlepších z pražských předkol a hurá na víkend ve znamení Porty kdy se vlak vezoucí hudbu po celé republice rozdělí na třetiny, aby dorazil 12.4 do Nymburka na Polabské kolo, do Roudné na Západočeské kolo a do Brna na Jihomoravské kolo.
Velikonoční víkend bude ve znamení Krušnohorského kola, kde nás přivítá Kalek. Nejvíce oblastních kol v jeden víkend nás čeká 26.4,  kdy se bude hrát ve Vlásenici na oblastním kole Vysočina, Svitavách, Slezsko-ostravském hradu a  Portu přivítá také Ranch Rovná v Traplicích.

To nejlepší z letošních oblastních kol přiveze vlak plný písní ve dnech 27. -29.6. poslední víkend v červnu do Lesního divadla v Řevnicích, kam přijede soutěžící podpořit také řada hostů.