V bratislavském studiu LVGNC Studios právě vzniká debutové album hudebního seskupení Ponk. Trio ve složení Michal Krystýnek (housle, vokál), Jakub Nožička (basa, vokál) a Eduard Tomaštík (cimbál, vokál) vzniklo na konci roku 2013 v Brně a originálně kombinuje folklorní tradici se současností.

 

Původní lidové pojetí hudby a zpěvu postupně nahrazují vlastními kompozicemi ovlivněnými nespočtem různých hudebních žánrů.
Takto vzniká originální hudební styl, který oni sami nazývají postfolklor. Stejný název ponese i jejich debutová deska, která vyjde na přelomu března a dubna.

„Ač má každý z nás s natáčením bohaté zkušenosti, tentokrát je to v mnohém jiné. Na desce pracujeme v jednom z nejmodernějších a nejhezčích studií ve střední Evropě s týmem prvotřídních zvukových mistrů – Markem Rakovickým a Tomem Lobbem. Špičkové technické vybavení studia je přesně to, co jsme hledali pro naše originální pojetí lidových písní, z nichž zbyly jen texty a pár fragmentů melodie,“ přibližují nahrávací proces členové Ponku.

Na vydání alba se mohou podílet i hudební fanoušci přes stále oblíbenější HitHit.cz . Přispěním na desku lze kromě dobré karmy získat některou z unikátních odměn - od nového CD přes netradiční workshop hry na cimbál až po romantickou zabijačku.

Videoukázka