Koncerty Hany a Petra Ulrychových pokračují i po jednapadesáti letech společné hudební dráhy. V roce 2015 se uskuteční pod názvem OHLÉDNUTÍ i speciální koncert, který spojí jejich dvě formace Javory a Javory beat.

Na jaře pak vyjde kniha, která zmapuje půlstoletí úspěšné hudební dráhy a za bilanční 3 CD převezmou Zlatou desku Supraphonu.

V roce 2014 uzavřeli Hana a Petr Ulrychovi padesát let veřejného působení společným dvojkoncertem Javorů a Javory beatu. Uskutečnil se v březnu 2014 na scéně Mahenova divadla v Brně. Zaznamenala a odvysílala jej Česká televize. Následovala řada koncertů s oběma podobami Javorů. Uskutečnily se po celé republice a měly mimořádný ohlas. Pod názvem PŮLSTOLETÍ (1964-2014) vydal SUPRAPHON k tomuto jubileu 3CD s největšími hity sourozenecké dvojice, které již podle pravidel IFPI-ČR dosáhlo na zlatou desku.

„Také v roce 2015 jsme připravili posluchačům společné koncerty Javorů a Javory beatu. První odehrajeme pod názvem OHLÉDNUTÍ 15. března v brněnském Mahenově divadle. Bude spojen s uvedením nové knihy HANA A PETR  ULRYCHOVI -  PŮLSTOLETÍ, kterou vydá nakladatelství CPress, patřící do skupiny Albatros Media. Zahrnuje kromě literární části i zpěvník s pěti desítkami písní mapujících naší hudební historii,“ upřesňuje Petr Ulrych.

V rámci koncertu OHLÉDNUTÍ Ulrychovi s Javory a Javory beatem nabídnou vyzrálou a pestrou podobu své hudební historie. Nejprve v podání Javory beatu zazní nejznámější písně z bigbeatového období Hany a Petra. Po nich si vychutnáte zvuk houslí a cimbálu klasických Javorů a hity raného javorovského období. Vše vrcholí zcela novým javorovským počinem – unikátním nástrojovým souzněním ve společné hře obou formací.

Z KONCERTNÍHO DIÁŘE HANY A PETRA ULRYCHOVÝCH

15. 3.  Brno - Mahenovo divadlo /koncert OHLÉDNUTÍ 2015/Javory + Javory beat

16. 3.  Praha - Divadlo Kalich /koncert Javory

21. 4.  Hlinsko - Multifunkční centrum /koncert Javory

30. 5.  Turnov /koncert Javory beat

6. 6.    Olšovec /koncert Javory beat

24. 6.   Mladá Boleslav /koncert Javory

31. 7.   Hodonín /koncert Javory beat

21. 10.  Praha - Divadlo Hybernia /koncert OHLÉDNUTÍ 2015/Javory + Javory beat

www.javory.cz