Martinová VěraSpeciální 2CD edice 2013! Album Foukneme do svící představuje zatím nejoriginálnější výběr písní, které kdy česká vánoční deska obsahovala.

Zpěvaččin široký mix sahá od barokní klasiky Adama Michny z Otradovic a lidových vánočních písní z celého světa přes známé vánoční evergreeny až k soudobým písním českých písničkářů. Je známo, že k vánočním svátkům nutně patří česká píseň, a proto jsou i klasické vánoční hity až na jednu výjimku s českými texty.

Je úžasné, jak jednolitý celek dokázaly zdánlivě různorodé skladby vytvořit. Nepochybně je to i zásluhou nezaměnitelného pěveckého mistrovství Věry Martinové. Její album je svou nadčasovostí, kultivovanou vznešeností a zároveň přirozeným pěveckým projevem milníkem v historii českých vánočních desek a řada písní se nepochybně dostane do zlatého fondu české vánoční hudby. A určitě se stane příkladem toho, že i vánoční hudba se dá dělat nově a zároveň s hlubokým citem pro tradici. 

Ve speciální edici 2013 vychází jako druhé CD navíc zcela výjimečný výběr 17 podob lásky s písněmi – jak už název napovídá – o nejrůznějších tvářích lásky  v nezaměnitelném zpěvaččině podání (např. Zvláštní způsoby, Svou káru tlačíme každý sám, Jestli je láska jenom jednou, Má pýchu králů, Bez tebe, To se někdy stává ad.).

Zdroj: EMI