Písnička 37. týdne na Country rádiu je Volám do dávnověku od Aleny „Alishi“ Střelečkové

Hudba a text: Alena Střelečková

Nahráno ve spolupráci s Karlem Macálkou, u kterého natáčí svoje debutové album. 

O připravovaném albu se dočtete a můžete podpořit zde https://www.donio.cz/debutove-album-pisnickarky-alishi 

 

"Když se narodíte s folkovým hlasem a cítěním, tak je vám houby platné, že jste celoživotní milovník big beatu a blues. A to se přesně stalo mně, proto má moje tvorba nejblíže k folku, ale s přesahy, kam až to hudba dovolí. V příbězích o lidech, místech a nevšedních dnech vždy hledám naději a humor, poetiku, někdy se snažím obnažit pravou tvář skutečnosti, ale asi nejvíc ze všeho toužím předávat tu místy až euforickou radost z objevování světa, lidí, vztahů a vůbec života, kterého se snad nikdy nenabažím."

Alishi

 

Na Portě 2022 v Řevnicích získala ocenění Svazu autorů a interpretů a letos byla vybrána mezi 6 finalistů Zahrady písničkářů (konalo se 9. září 2023 ve Farské zahradě TV NOE v Ostravě).

Příští Koncert - Brno U Divošky 25. 11. 2023

Je také letošní semifinalistkou soutěže Notování, které proběhne v Praze 5. 10. 2023

Den před tím 4.10. 2023, se Alishi zúčastní křtu nové Folk scény na Praze 8 v Libni v nově zrekonstruovaném Velkém mlýně. Country rádio bude partnerem této nové scény, která bude poskytovat každou středu prostor pro folk a country hudbu, tedy vystoupení známých i méně známých kapel a interpretů. Na křest nové folk scény jsou zváni hudebníci i hudební veřejnost. Jedním z hostů, který sál pokřtí bude Pavel Žalman Lohonka.