Pořad Karavana vstoupil do třetího roku své existence na Country rádiu a má za sebou 28 dílů tohoto 55 min. pořadu. Premiéra- druhé pondělí v měsíci ve 21:00 hod.

Cílem pořadu bylo, představit písničky známých i neznámých kapel a interpretů a přinést pro Country rádio nahrávky, které by se mohly ucházet o přízeň posluchačů. Samotný pořad možná na první pohled vypadá jako hitparáda, ale pravidla má trochu jiná. Interpreti mezi sebou nesoutěží o to, která skladba zvítězí a získá nějaký bonus…Tím je nejlépe to, že zazní znovu a dostane se v průběhu dalších dílů do povědomí posluchačů a následně i do nějakého toho playlistu, který tvoří hudební dramaturg rádia na základě zájmu posluchačů a samozřejmě dle svého vkusu. 

Karavana je trochu jiná, i když záměr, propagovat písničky, je stejný. Nabízí posluchačům hned dvě písničky jednoho ze čtyř interpretů s informacemi o písničce, ale i o celém hudebním dění. Následně se jedna z těchto dvou, stane písničkou týdne a je redaktory rádia představována samostatně, jako výjimka z celé toho proudu ostatních písniček rádia. To je celkem ojedinělá nabídka rádia, jak písničky lidem představit.  Několik pořadů jsou ještě prázdninové speciály, kde se písničky znovu zopakují a k tomu patří i vánoční speciály ryze vánočních koled a písniček… Takže mnohé písničky dostaly opravdu velikou příležitost se posluchačům Country rádia zarýt do podvědomí, jako skladby, které přijímají s úsměvem, protože už jim nejsou neznámé. A pak už je to i na posluchačích, jestli se nahrávky objeví častěji např. v písničkách na přání.

Úžasná zpráva roku 2021 je, že mnohé z písniček nasazených od začátku pořadu v r. 2018, se stávají součástí playlistu, protože si vybojovaly své místo na slunci tím, že jsou dobře nahrané, příjemné, hitové a mají sílu se postavit vedle posvědčených letitých hitů. Vypadá to, že pravidelná snaha prosazovat nové písničky v rádiu slaví úspěch. A je to samozřejmě díky spolupráci s Country rádiem a díky podpoře SAI, který je partnerem a podporovatelem pořadu Karavana.

Náruč Country rádia i Karavany je tedy i v roce 2021 otevřená a čeká na nové písničky, které patří do celého spektra folk a country hudby i se všemi odnožemi tohoto žánru.

Každý nový díl má premiéru druhé pondělí v měsíci ve 21:00 hod, repríza je třetí pondělí v 00:05 hod. Dvě písničky pro Karavanu můžete posílat na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. s informací o písničce a jejích autorech.  Těší se na ně Denisa Marková, Jiří Vondráček a Country rádio.

Všechny Karavany najdete na hrajucesky.cz, nebo karavanacz.cz

http://karavanacz.cz/hitparada-souteze/karavana
https://www.facebook.com/karavanacz
https://www.hrajucesky.cz/hitparady-a-souteze/karavana/