Karavana je nový pořad nových písniček na Country radiu. Je to nesoutěžní hodinový pořad Denisy Markové a Jiřího Vondráčka, kde dostává volný prostor nová tvorba.

Na hudební scéně se objevují nové skupiny a interpreti, kteří již vyprodají koncerty, jsou žádáni na festivalech, prodávají CD a oslovují široké publikum na Youtube a sociálních sítích. Jejich tvorba oslovuje mladší příznivce kytarové muziky a jsou nikoli alternativou, ale nositeli nové hudební generace.

Karavana má těžký úkol. Projít s novou tvorbou mezi osvědčenými skladbami a neztratit svůj křehký hudební náklad… Najdete v ní informace o kapelách, prostor pro návštěvy kapel, interpretů a autorů, kteří mohou nové písničky představit tak, aby získaly potřebnou podporu při jejich startu na oběžnou dráhu.

                                                             Bonsai číslo 3

Ve společenství nové, zajímavé tvorby i současných hvězd folk a country by se tedy měly objevovat novinky a zajímavé nahrávky, které si nejen zaslouží pozornost, ale přinesou nové publikum a posluchače Country rádiu právě díky široké podpoře na sociálních sítích.

Písničky, které by v pořadu zazněly, by měly mít podporu i v dalších pořadech Country rádia, protože jen tak může rádio vytvořit svou novou databanku žádaných nahrávek, které současnou dramaturgii okysličí.

I srovnání hvězd a začínajících kapel by mělo být pro posluchače zajímavé. Staré písně už mají oposlouchané, a i když je stále mají rádi, potřebují osvěžení, nový make-up, nové šaty, nové lásky a… k tomu nové písničky.

                                                             Aleš Petržela

Samostatné novinky neznámých kapel jsou pro popularizaci, pestrost a kvalitu pořadu nutné a potřebné. Jde o to, podpořit i interprety, kteří jsou již v srdcích posluchačů Country rádia usazeni. Pořad nemá být revolucí v tvorbě, ale osvěžením a novou cestou za kvalitními a krásnými písničkami.

V pořadu se objeví úspěšné písničky z Youtube, z Porty, ze soutěží Country rádia, ale i úspěšné písničky z Folkparády (ČRo region), kde si již projdou výběrovým sítem posluchačů. Osloveni budou vydavatelé i samotní interpreti folk a country muziky, kteří budou vyzváni, aby nabídli svou poslední tvorbu.

V hledáčku je v současné době kolem 50 kapel a interpretů, kteří tvoří, vydávají a koncertují, např. dEpydemye, Přelet M. S., Voxel, Light & Love, Pokáč, Přístav, Klus, Mirai, Pavel houfek band, Devítka, Aleš Petržela, Jan Řepka, Marien, Quanti Minoris, Xindl X, Adélka Jonášová, Žamboši, Z Hecu, Strašlivá podívaná, Šťastní a veselí, Pětník, Láďa Zítka, Katzi, Shanon, Kieslowskí, Isara, Alibaba, Irish Dew, Crossband, BG styl Bezevšeho, Blanket, Sluníčko, Ve čtvrtek v Pět atd.

                                             Přelet MS