ilustračníNamísto dvanáctého ročníku známé literární soutěže Jihočeská žabka vyhlásil  tentokrát Jihočeský klub Obce spisovatelů se sídlem v Českých Budějovicích, v součinnosti s HSF-klubem, novou literární soutěž, vyhrazenou trojici netradičních žánrů: horor, sci-fi a fantasy.

To ovšem neznamená, že Jihočeská žabka zcela zmizí z aktivit JčKOS – pouze se bude vždy ob jeden rok střídat s touto novou, výše uvedenou formou soutěže, jíž mimo jiné rozhodující podporu poskytuje i jindřichohradecké nakladatelství Epika.

Letošní zadané téma zní tak trochu v duchu zmiňovaných žánrů - Tiché písky.
Do této přitažlivé soutěže se mohou zapojit zájemci od 18 let. Rozsah soutěžních prací pak je limitován počtem 20 autorských normostránek a příspěvky lze zasílat na mailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

U každé práce je třeba uvést jméno autora, věk, adresu a telefonní spojení. Uzávěrka byla stanovena na 31.leden příštího roku a odměnou pro vítěze bude pak zařazení jejich soutěžních povídek do knižního sborníku s pracemi již zaběhnutých a zkušenějších autorů. Došlé práce bude s anonymitou pro soutěžící hodnotit odborná porota, jejíž konečné resumé také určí vítěze soutěže.

„Očekáváme nové objevy v žánru horor, sci-fi nebo fantasy, a to nejen pro tento vyhraněný projekt, ale třeba i pro následné rozšíření řad našeho HSF-klubu, který funguje již dva roky pod zastřešením Jihočeského klubu Obce spisovatelů. Jsme zvědaví, čím nás noví, pro nás v tuto chvíli třeba neznámí autoři dokáží překvapit,“ dodává v závěru Jiří Sivok, představitel HSF-klubu a garant uváděné soutěže.

Autorka: Hanka Hosnedlová