Dnes si uvaříme něco zdravého, ale zároveň velmi chutného. Papriky plněné šunkou a sýrem jsou trošku náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Recept nám ze své studentské kuchařky poskytla Helenka Rytířová.
Ingredience pro dvě osoby:
2 velké papriky
150 g šunky nebo šunkového salámu
150 g tvrdého sýru vcelku
2 vejce
2 lžíce mléka
2 stroužky česneku
1 lžička hladké mouky
2 polévková lžíce olivového oleje
Postup:
Papriky omyju a rozkrojím podélně napůl. Vyčistím je od dužiny a zrníček, stopku jim ponechám.
Do velké mísy nastrouhám na hrubém struhadle šunku a stejné množství sýra. Přidám prolisovaný česnek a promíchám. Do hrnečku rozklepnu vejce a rozmíchám je s mlékem. Přidám do mísy se strouhanou šunkou a sýrem, popráším moukou a pečlivě promíchám.
Troubu rozehřeju na 180 °C. Dno zapékací nádoby poliju olejem.
Papriky naplním připravenou směsí a dám je do zapékací nádoby. Peču je 30 minut, až je náplň zlatá a papriky zespodu opečené.
Na talíři poliju papriky šťávou, která zůstala v nádobě. Hodí se k nim vařené brambory nebo bílé pečivo.
Dobrou chuť!