Za pár týdnů jsou tady Velikonoce, kterým předchází období půstu. A tak si dnes uvaříme něco bezmasého, ale přitom výborného: brokolici se sýrem. Recept nám ze své studentské kuchařky poskytla Helenka Rytířová.
Ingredience:
1 menší brokolice
150 g másla
2 – 4 stroužky česneku
4 polévkové lžíce husté sójové omáčky
150 g strouhaného sýra
Postup:
- Brokolici rozeberu na velké růžičky a dám ji vařit do osolené vody. Růžičky dávám do vody košťálem dolů, protože ten potřebuje delší dobu varu. Kastrol přikryju poklicí a vařím pět minut. Brokolice nesmí být rozvařená!!!
- V kastrůlku rozehřeju máslo a přidám prolisovaný česnek. Máslo nechám jen zpěnit a odstavím z ohně. Do česnekového másla naliju sójovou omáčku a udržuji vše v teple.
- Uvařenou brokolici scedím, nechám ji okapat na cedníku a ještě horkou dávám na servírovací talíře. Nakonec ji posypu strouhaným sýrem a poliju horkou máslovou omáčkou. Podávám s nakrájenými rohlíky.
Přejeme dobrou chuť a Helence děkujeme za recept!