Představujeme soutěžící s číslem 7, kterým je Aleš Pokorný & hosté.

 

V SMS soutěži pro něj můžete hlasovat prostřednictví zprávy ve tvaru FOLK 7 na tel. číslo 900 11 03

Připojujeme krátký rozhovor, ve kterém se Vám Aleš Pokorný & hosté představí: 

 

Odkud jste?
Jsme z Prahy se zkušebnou v Brandýse nad Labem - Stará Boleslav avšak Vítek, houslista, za námi dojíždí z nedalekého Lokte nad Ohří :-).

Máte nějaký hudební vzor?
Hudební vzor to nemám, ale rozepíšu se o tom co mě vlastně formovalo. V 80. - 90. letech minulého století jsem se nechával unášet letními tábory, romantickým touláním s kytarou, skvělou taneční a popovou scénou, Big bitem, ale i pankovou či melodickou rockovou muzikou. A to je to, co mě dodnes ve své občasné tvůrčí dovednosti ovlivňuje. Těch několik málo hudebních a textových počinů, které vznikaly či vznikají se řídí, řekl bych, náhlými, aktuálními životními událostmi a to s jakousi spontánností a uspokojivým pocitem nutkavého výlevu na papír. Výsledným efektem jsou pak skladby, většinou obdařené určitou pozitivní melodickou harmonií, v nichž se i ten nejhorší životní zážitek stává celkem přívětivou zkušeností, kterou si rád zazpívám. :-)Mou hudební protřelost jsem nasbíral účinkováním v Chebské folkové Almaře a Rotavské folk-rockové Ulici. Dnes se na pódiu mohu opřít o mé hosty. A proč tedy v názvu "hosté"? Tak jen v krátkosti. Po rozpadu mé poslední hudební formace jsem v Praze začal vystupovat sám za sebe, jako písničkář. Oprášil jsem staré a prastaré písně, některé jsem vrátil zpět do folkového hávu, tak jak byly složené, a postupně přibývali muzikanti, kteří si semnou jen tak zahráli. Třeba na Open-mic, ale i festivalech. No, a poté přišla myšlenka, že bychom mohli vytvořit kapelu jako celek a s ní i můj nápad na změnu názvu kapely. Ovšem ten nikdo nepodpořil. Asi to tak má být, volní, ale při tom po spolu a cíleně tvořivý.

Kde hrajete?
Často hrajeme v pražských klubových scénách jako například v hudebním klubu Kamina Boat, Salmovská literární kavárna, "Balbínka", klub Mandragora. Na pozvání si rádi zajedeme zahrát na různá zajímavá místa například do malých pivovarů, restaurací anebo na takové Jablkobraní v Tuchorazi. Nedílnou součástí jsou letní festivaly na které se vždycky těšíme. Letos vyrážíme například na Festiválek na konci světa do Stříbrné, Rudolecký kotlík v okrese Sokolov, festival Falcha v Nové Roli, Folková Ohře anebo první ročník otevřeného festivalu Bobeš fest na zámku v Dolních Počernicích

Je hudba vaším zaměstnáním, nebo jen koníčkem?
Pro všechny z nás je hudba více méně koníčkem i když ji někteří z nás několik let studovali.

 

A jaké je pak vaše zaměstnání?
Já osobně se v současné době živým šoférováním menší dodávky v komunitní pekárně a nesmírně si to užívám. Jsem sám se sebou a mnohdy mě i něco napadne, třeba píseň... Pak už to jen s klukama dáme dohromady, no a výsledek si můžete přijít poslechnout :-)

 

S úctou a pokorou  Aleš Pokorný