Věra Martinovápotěšila diváky svým vystoupením, tentokrát v kvartetu.
Pro ePortýr nám stihla mezi svými koncerty napsat odpovědi na čtyři všetečné otázky, které se samozřejmě týkají Věry a Porty 2011.


Bylas na Portě mnohokrát a Lesní divadlo už ti taky vydatně tleskalo. Zdá se ti, že to tam Portě sluší? A co bys Portě poradila?
Lesní divadlo vdechlo Portě skromnou, spíše vnitřní krásu bez "šminek" pompéznosti. A to jí myslím opravdu sluší. Po  poměrně nepodařených pokusech vrátit jí formu masového festivalu a naplnit tak kapsy jistého pořadatele, je teď myslím v dobrých rukou zapálených lidí, které ta práce prostě baví. Nevím, co bych Portě poradila. Je to už zkušená dáma v letech. Pro nás muzikanty by bylo přínosem trochu lepší zázemí, ale vím, že to není jednoduché a pokud zrovna nelije, není to až tak důležité.

Country v českých médiích moc prostoru nemá. Cítíš se jako ohrožený druh?
Já tím pocitem nijak netrpím. Myslím, že je spousta lidí, kteří mají folkové a country písničky rádi a jsou jim věrní. Ti si cestu na koncerty a festivaly vždycky najdou. A možná tím spíš!

Jak se díváš na situaci, že vydavatelé nemají zájem o CD, protože se neprodávají a počítá se i s tvorbou třeba jen singlu, který bude umístěn na internetu? I když se tě to zatím netýká…
S touto situací se lze jedině smířit. Těžko to nějak ovlivním. Myslím dokonce, že  se zvýšením DPH budou  ještě další vydavatelství končit. Ministr kultury fandí spíše sportu, kde bylo podle mne vždy víc peněz. Je to prostě momentální situace, kterou snad muzika nějak přežije. Zase se najdou fandové, kteří si budou chtít poslechnout v klidu celé album… Doufáááám!

Na Tvém novém CD se jistě už vyprofiloval nějaký hit, nebo tvá oblíbená……
Jak vznikla písnička a jak se dostala k tobě ?
Hrajeme na koncertech poměrně dost věcí z posledního alba a všechny zpívám moc ráda. Ať je to odvazovější  Sedmý pád,  Muzikant, nebo třeba Strádám, jediná převzatá píseň původně od Hollies, kterou jsem si  už dlouho přála zazpívat a Pavlína Jíšová mi k ní napsala nádherný text o tom, co cítíme my, už opravdu dospělý holky.
Howgh

Díky
jvz

Koncert Věry Martinové na Portě v Řevnicích  byl hudební lahůdkou Dvorany slávy. Věra je brilantní jako kytaristka i zpěvačka a tak si nenechte ujít některá další její koncertní vystoupení.
Na webu Porty se jistě brzy objeví i video z Věřina koncertu v Řevnicích, který v sousedství s Wabi Daňkem a Petrem Bendem uzavíral celý třídenní festival Porty.