Domüno D.u.o.Kapela Domüno D.u.o.  z ?eské T?ebové se loni radovala z vlastního  trampského CD s názvem Ztracený ráj. Nyní máte možnost se o kapele n?co dozv?d?t v našem rozhovoru, odpovídal Karel Dohnal. 

Můžete se na úvod představit? Kolik vás ve skupině je a jaké nástroje proháníte?

Název skupiny Domüno je tvořen ze začátečních písmen zakládajících členů: Do-hnal, Mü-ller a No-vák. Kapela Domüno D.u.o. vznikla jako podkapela skupiny Domüno, - která hraje moderní country a kde stále hrajeme s Vladimírem Novákem. V Domüno D.u.o. hraje Karel Dohnal, Jaroslav Müller a Jana Dohnalová, nyní již Jedličková. Hrajeme tedy ve třech,- ve dvou kytarách a třech hlasech.

Jaké písně nejvíc hrajete?

Převážně trampské písničky, výběr odpovídá naším možnostem, harmonicky zajímavé a aby dobře zněly ve trojhlasech. Nevyhýbáme se ale ani různým úpravám známých písní. Hrajeme trochu ve stylu Peter, Paul & Mary.

Účastníte se festivalů? Ať už jako diváci nebo skupina?

Z Festivalů upřednostňujeme Festivaly Trampských písní v Horním Jelení a ve Skaličce na Moravě, obojí pro skvělou kamarádskou atmosféru a prostředí. Většinou jako účastnící se skupina.

Byli jste někdy na Portě v Řevnicích? Kdy? Jak se vám tam líbilo?

Tu čest jsme ještě, bohužel, neměli.

Jakou nejnovější písničku máte připravenou? Kdy vznikla?

Teď se zrovna připravujeme na FTP Hor. Jelení, kam připravujeme písně Ztracenka si zpívá, Bodláky ve vlasech,
Vlak do země blues a Motýlí křídla. „Ztracenka“ je podle pravidel píseň složená do 50 let minulého století a kousek textu je: „Píseň lesa melodií svou, roztoulaným srdcím nedá spát, dokud máme nebe nad hlavou, kdo by nebyl na tom světě rád…“

Hrajete i na trampských osadách nebo při ohníčku s přáteli?

Všichni pocházíme z České Třebové, která je dobře známá množstvím trampských osad i muzikantů, takže hrajeme i na osadách a s přáteli také,- často a rádi.

Kde budete v blízké době vystupovat?

Měli jsme vystoupení na vernisáži a čeká nás Festival v H. Jelení, pak nějaká klubová vystoupení, spíš komornějšího rázu a samozřejmě osady, ohníčky, přátelé a kamarádi.

Děkuji za rozhovor!