DisneybandRepertoir kapely se opírá o písně Martina Kadlece. Důraz je kladen především na zvukomalebnost a obsah Martinových textů. Pocit jakési rozpolcenosti podporují  neotřelá, místy syrová, aranžmá a interpretace založena na "feelingu", vnitřním náboji a dynamice.

Disneyband má ale  i druhou tvář. Mnohem klidnější a pokornou. Niterné zpovědi a intimní odhalení působí ve folkových i klasických aranžích jako zhudebněná poezie. Disneyband nikdy nebyl tradičním folkový duem či kapelou a kritici si často pomáhali přídavnými jmény jako „progresivní, nadžánrový či crossoverový“. Byť na koncertech zaznívají například rytmy samby nebo ska, ozývají se nálady popových a folkových balad, ale i rockové rify a punková rozjívenost, kapela se bez skrupulí stále hlásí k folku či folkrocku.

Disneyband hraje od roku 2000. Přestože se původně (už podle názvu) mělo jednat o kapelu, vystupuje Disneyband první tři roky pouze jako duo. Během doby se ovšem na pódiích objevoval i v podobě šestičlenné kapely. V roce 2003 vychází u společnosti Indies record první album Disneybandu Opilí potměchutí. Další album vychází v roce 2006 a nese název Touha city. 

Od roku 2012 ale formace hraje jako trio, našla si svůj nezaměnitelný zvuk a překvapuje aranžérskou hravostí. Díky Aničce Drábkové je zvuk Disneybandu bohatší také o příčnou flétnu. Nově oživují repertoár kapely také písně zahraničních interpretů opatřené českými texty Martina Kadlece. (Noir Desir, Jason Mraz)     

Hudba plná emocí, které vyplouvají na povrch - právě tam se Martin Kadlec i Anička Drábková ukazují jako velmi osobití zpěváci, ne-li i herci. A není se čemu divit. Martin Kadlec už 20 let působí v libereckém Krátkém a úderném divadle, Anička Drábková je pak posluchačkou pražské DAMU v oboru autorské tvorby. Dlouholeté spojení stálého hosta baskytaristy Marka Štulíra a Disneybandu se ještě více utvrdilo v roce 2013, kdy se z Markova osmiletého hostování stalo konečně členství.

Ukázky z tvorby k poslechu buď na http://bandzone.cz/disneyband a nebo https://www.youtube.com/user/skupinadisneyband

Disneyband - Liberec
Anička Drábková - zpěv, kytara, příčná flétna, klavír, rytmika
Marek Štulír – baskytara, rytmika
Martin Kadlec - kytara, zpěv