Ve čtvrtek 6. května by se byl dožil šestašedesáti let zpěvák a textař Milan Dufek, kytarista, skladatel, flétnista a zakládající člen skupiny Rangers. Jejich vstup do světa show bussinesu byl na svou dobu velmi rychlý. Skupina s nezaměnitelně krásným vokálem vznikla v roce 1965. Proslavili se dvojnásobným vítězstvím na Portě v letech 1967 a 1968. Milan Dufek stál u zrodu Nadace Dětské srdce, sponzoroval malý fotbalový klub na Vysočině. Tragicky zahynul během zájezdu skupiny do Jižní Ameriky - při sportovním potápění v Kolumbii ho zmasakroval lodní šroub motorového člunu. Stalo se tak v době, kdy už ohlásil návrat do řad Rangers letitý člen Jan Vančura, ve chvíli, kdy už připravovali společný repertoár.

{denvideo

}

Třiapadesáti let se v sobotu 8. května dožívá Pavel Foltán, brněnský písničkář, avšak pražský rodák (v Brně také bydlel na ulici Vltavská). Vystudovaný právník byl jeden čas mluvčím nejvyšší státní zástupkyně.

Padesáti šesti let (jak to letí!) se10. května dožívá Ivan Hlas. Zpěvák, skladatel, textař a kytarista, rodák z Vinohrad, se ve čtyřech letech přestěhoval s rodiči na pražskou Hanspaulku. Vyučený knihkupec vystřídal několik desítek zaměstnání - byl kulisákem v Národním divadle, topičem, závozníkem, prodavačem zeleniny... Držitel Českého lva za hudbu k filmu Šakalí léta (1993) dnes převážně vystupuje v komorní sestavě společně s Norbi Kovaczem a Olinem Nejezchlebou.

{denvideo

}

Dvanáctého května se devětačtyřiceti let dožije (věřme) Zdeněk Hrachový zvaný Hrach neboli Hrachovina, kapelník vizovické skupiny Fleret. Možná valašský kořen způsobil, že o dvě generace mladší folk-rockoví muzikanti si tak skvěle rozumí s legendární lidovou zpěvačkou Jarmilou Šulákovou

{denvideo

}