Dvě výrazné české hudebnice Lenka Dusilová a Aneta Langerová představují nový klip ke svým písním. Zatímco Lenka Dusilová cestuje v časoprostoru v novém klipu Indiánky, Aneta Langerová vypráví temnou baladu o nešťastné lásce ve videoklipu k písni Tragédie u nás na vsi. Obě písně rozhodně stojí za poslech.

Lenka v časoprostoru

Loni na Dušičky Lenka Dusilová & Baromantika slavnostně pokřtili nové album V hodině smrti před vyprodaným Divadlem Archa. Na den přesně rok poté představují působivý klip ke skladbě Indiánky režírovaný talentovaným Michalem Matouškem. Píseň stejně jako další skladby z alba V hodině smrti zazní v sobotu 7. 11. na festivalu Nouvelle Prague, kde Lenka Dusilová & Baromantika vystoupí coby český headliner.
Videoklip Indiánky, který z velké části vznikal v interiérech severočeského zámku Duchcov, vytvořil Michal Matoušek společně s VFX designerem Martinem Smékalem, s nímž spolupracoval i na klipu pro Underworld. Po natáčení následovala náročná postprodukce, která společně s lokací dělá z videa opravdu působivé dílo.
Podívejte se zde:



Aneta v tragédii

Také Aneta Langerová nedávno představila nový videoklip. Píseň Tragédie u nás na vsi z posledního alba Na Radosti je temnou baladou o nešťastné lásce, vině a nevině, odsouzení a touze po odpuštění, která odhaluje další z příběhů desky na Radosti, inspirované divokou Šumavou. Premiéra videoklipu současně zahájila Anetino podzimní turné v Čechách a na Slovensku.
Režie a scénáře se ujala Olga Špátová, za kamerou stál Lukáš Hyksa a autorkou střihu je Šárka Sklenářová. Hlavního hrdinu, jehož dostihne vlastní svědomí, hraje bubeník Martin Kopřiva. Aneta vystupuje v roli vypravěčky: „Nic není černobílé, i o tom zpívám,“ říká. V klipu se objeví i další členové Anetiny kapely, kteří ztvárňují roli vesničanů. Včetně autora písně a producenta alba Jakuba Zitka.
Klip je k vidění zde: