Semifinálová scéna v Řevnicích byla nabitá kvalitní muzikou, kterou na Portu přivezli soutěžící z druhých postupových míst oblastních kol. Vybrat dva nejlepší, kteří si zahrají ještě ten den na finálové scéně, byl pro porotu pěkně tvrdý oříšek.

Na prvním místě jsme se jednoznačně shodli - skupina McBerds z Českých Budějovic zaujala nejen kvalitním vokálním projevem, ale hlavně vynikající instrumentací. Kontrabas a flétna neměly konkurenci, prostě vše šlapalo jak hodinky. O druhém postupujícím se hodně diskutovalo, v hledáčku poroty bylo osm soutěžících. Nakonec dostala šanci skupina Ve čtvrtek v pět z Prahy.

Porota semifinálové scény udělila také několik zvláštních ocenění: skupině eLiška z Brna za originální přínos folkové muzice, Liboru Heřmanovi za instrumentaci na kontrabas, skupině Otisk Nový Rychnov za propagaci a zpracování trampské písně a Petře Göbelové za práci s technikou.

Poděkování za krásný sobotní den patří všem soutěžícím semifinálové scény, kvalitní porotě, dobrému zvukaři, vtipnému speakrovi a zodpovědné inspici. Portě ahoj, opět za rok v Řevnicích...

Stáňa Plívová, předsedkyně semifinálové poroty