Přinášíme vám seznam vítězů Porty v Řevnicích, včetně toho letošního. Kdo tedy získal Portu v uplynulých osmi letech? Podívejte se na náš seznam vítězů!

2008 – Xindl X
Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek. V roce 2008 získal ocenění Autorská Porta za píseň Dysgrafik a poté získal ještě další ceny. Jeho píseň Anděl byla v roce 2008 nejhranější písní na serveru Bandzone.cz.

2009 – Zdeněk Hamřík
Zdeněk Hamřík je český folkový písničkář a kytarista, který se na české hudební scéně pohybuje od roku 1998. V roce 2003 vystoupil jako host na jarním turné Věry Martinové.

2010 – Quanti minoris
Žánrově lze Quanti Minoris zařadit jako historizující folkrock s keltskými kořeny. Za nejvýstižnější označení lze považovat hradní podobu rocku, tedy „hradrock“. Portu tato skupina vyhrála 2x, i v roce 2007.

2011 – D.N.A.
Skupina D.N.A. Brno se začala formovat v roce 2005. Díky bývalé školní kapele Převážně svážně a trampské osadě Colorado se daly dohromady Tereza Šperková, Barbora Lidmilová a Patricie Theimerová a vytvořily tak jádro skupiny. Dalšími členy jsou Lenka Ručková a Vít Dvořák. V roce 2010 natočila skupina své první demo CD.

2012 i 2013 – Švédova trojka
Trio rodinných muzikantů soustředěných kolem Bořivoje Švédy, které volně navazuje na skupinu Tah, účinkující na hudební scéně na přelomu tisíciletí. Repertoár tvoří výhradně autorská tvorba. Švédova trojka se snaží hrát pohodové písničky, v kterých nechybí nadhled, humor a které by měly vyvolávat úsměv na tváři.

2014 – Louka Band
Tato čtyřčlenná kapela je nepřehlédnutelná nejen díky houslistce HeleN. Žánrově hraje folkrock, přičemž písně jsou autorské. Kapela se účastní mnoha folkových festivalů, v roce 2013 natočila CD Živě v rybě a po loňské Portě i další album.

2015 – Trapas
Skupina postoupila do řevnického finále z Podbrdského kola a přesvědčila porotu, že jí patří soška Porty 2015. Trapas je folková kapela z Hořovicka, hrají již 20 let převážně vlastní písničky a na Portě 2015 vystoupili v sestavě Míša Bernatová – zpěv, Michal Bernat –kytara zpěv, Martin Boukal – kytara, Libor Tauš, baskytara, zpěv.

Portýr 1 - pátek 26. 6. 2015