Z podbrdského kola Porty se do finále v Řevnicích dostala kapela Trapas, která se nakonec stala vítězem ročníku 2015. Co nám o sobě prozradila ještě před finálovou soutěží?

Jsme folková kapela z Hořovicka (Osek, Praha) a existujeme již 20 let, i když s několika přestávkami. A ta poslední byla opravdu dlouhá. Proto se vloni v našich hlavách zrodila myšlenka, že bychom to trapasovské nicnedělání mohli zase na nějaký čas ukončit. Oprášili jsme tedy nástroje (někdo ani neoprašoval a raději koupil nový), rozvázali uzlíky na hlasivkách, našli nějaké ztracené texty a melodie a… JSME TU! Hrajeme převážně vlastní písničky, které občas v hospodě doplníme písněmi od ostatních kolegů muzikantů.
V minulosti se v kapele vystřídala spousta našich kamarádů, kteří dnes už třeba ani nehrají, a někteří tu už bohužel s námi ani nejsou.
V současné sestavě jsme na Portě hráli naposledy v roce 2001. Jsme tedy o téměř 15 let starší, možná o pár kilo těžší, vlasů je taky trochu míň, zato dětí přibývá. Ale chuť do hraní máme pořád stejnou. Takže jestli budete chtít, tak si nás užijte, protože my si to určitě užijeme.

Členové kapely:
Míša Bernatová – zpěv
Michal Bernat – kytara, zpěv
Martin Boukal – kytara
Libor Tauš – baskytara, zpěv

Portýr 1 - pátek 26.6.2015