Nová scéna Porty -  Oupn ÉrŘevnická Porta dostane novou polohu. Vystupovat se letos bude nejen na ozvučených scénách, ale také na scéně třetí, nazvané Oupn Porta.

Ve stanovém městečku si letos budou moci zahrát muzikanti, kteří měli smůlu, převálcovaly je jiné formace, kapely, kterým nestačí jejich čas na ostatních scénách nebo třeba i náhodná sešlost muzikantů. Oupn Porta je zkrátka pro každého, kdo má dostatek odvahy k vystoupení před publikum. Žádné starosti se zvučením, žádné velké decibely. Pouze hlasy zpěváků a akustické nástroje (vyjímku může tvořit kombo na basovou kytaru), prostě Unplugged. Klid, pohoda a blízký kontakt s publikem - co více si přát? Více informací a pokyny pro účinkující bude zveřejněno na webu Porty i na místě. Pojďte si udělat tu Pravou Portovní Pohodu!

Oupn Porta 2014
Ahoj Muzikante!
Zdá se Tvým fanouškům a kamarádům, že sis na hlavní scéně zahrál málo? Nebo se Ti nepodařilo postoupit, ale přesto si chceš řevnickou Portu užít a taky trochu béknout pro lidi své písničky?
Vytvořili jsme pro Tebe zbrusu novou scénu, kde budeš mít takřka intimní kontakt se svými posluchači a hodinui méně na to, aby ses hudebně vyjádřil. Oupn Porta bude připravena ve stanovém městečku a zahrát si na ní může prakticky kdokoliv, kdo si troufne!

Scéna je otevřena od 10:00 do 18:00 a bude unplugged – to znamená, že vše hraje akusticky, po domluvě je možné zajistit pár deka elektřiny pro nakrmení basového komba.

Zaujala Tě tato scéna? Čti dál a dozvíš se víc!
1)      Rozmysli si, v jakém čase bys chtěl se svou úderkou hrát.
2)      Před vlastní scénou ve stanovém městečku stojí nástěnka, na které možná čteš tyto pokyny. Vezmi přiložený fix a do volného pole k času, který se ti nejvíce hodí, vepiš název svého uskupení.
Zároveň napiš SMS ve tvaru: Název Uskupení___den___čas vystoupení ____ a odešli na telefonní číslo 722 262 775…
3)      Nedáš dohromady celou hodinu hraní? Poděl se s ostatními, nech v tabulce vedle svého jména dostatek místa a připiš poznámku ½ (i do sms), případně se podívej, jestli takovou poznámku nenajdeš u některé ze zapsaných kapel, abys doplnil časový rozvrh.
4)      Pokud potřebuješ k svému vystoupení kombo (pouze v opravdu nutných případech a věř, že bude přísně kontrolována hlasitost – nesmí přehlušit zpěv), zavolej na výše uvedené číslo cca půl hodiny před svým vystoupením a sděl svůj požadavek.
5)      Na scénu se dostav alespoň 10 minut před svým vystoupením. Pokud potřebuješ ladit, zvol dostatečný odstup, abys nerušil právě vystupující kapelu.
6)      Na scéně jsou k dispozici hodiny. Nepřetahuj své hraní, ani kdybys měl ochudit své posluchače o přídavek. Následující kapela má totiž plné právo tě ze scény vyhodit pět minut před začátkem jejího vystoupení.
7)      Vše, co sis přinesl, si sebou také odnes!
8)      V případě, že z jakéhokoliv důvodu nemůžeš odehrát své vystoupení a nedomluvíš za sebe náhradu, volej ihned výše uvedené číslo. Dáš tak možnost jiným.
9)      Klidně si prodávej svá CD, zpěvníčky, rozdávej podpisy. Ale hlavně…
10)   HRAJ! ZPÍVEJ! TANČI! Prostě bav sebe i okolostojící kamarády, posluchače. Proto tu přeci jsi!

Porta - Oupn Ér