Porta Řevnice 2011Tradice je to nejdůležitější co festival Porta má. A k této tradici patří tradičně skvělá muzika ve stylu folk, country a trampské hudby a už zase tradičně tyto hranice žánrů jemně překračuje. A právě proto může tento romantický festival zářit na festivalové obloze mezi dalšími festivaly.


Právě díky vysoké úrovni kapel a interpretů je možné nejen natáčet celé portovní dění do audio podoby, ale také tyto nahrávky vydávat na výběrových CD. Již po sedmé v novodobé historii Porty, kdy se přestěhovala do Lesního divadla v Řevnicích, se k dalším tradičním prvkům festivalu znovu tedy přidalo i vydávání výběrových CD.
Na tom posledním, jsou použity nahrávky z Porty 2011, což s sebou nese ten opakující se  zklus, kdy Porta 2012 představuje nejnovější CD 2011. A zde se  objevují jména jako Tomáš Klus, Vladimír Mišík, Wabi Daněk, Věra Martinová, Petr Bende, a celkově 23 písniček, kde se střídají osobnosti Porty se soutěžícími kapelami a vítězi loňské Porty. Vzniklo opět ojedinělé CD, které stojí za to mít jej doma nejen jako sběratelský počin k dalším albům Porty, ale především vzhledem k atmosféře písniček, které dýchají skvělou náladou řevnického Lesního divadla.
Nahrávky pořídil tradičně Český rozhlas2 Praha, hudbu citlivě  zmixoval Luboš Chmelař, dramaturg a producent Jiří Vondráček vybral nahrávky z dvaceti  zaplněných CD a to celé vydává již opět tradičně Akordshop.
Příjemný poslech přeje jvz.