Porta vyzývá všechny, kdo zpívají, skládají a muzicírují: přihlašte se… V boji o slavnou sošku Porty můžete soutěžit v 16 oblastních kolech po celé České republice. Prvním krokem je ovšem řádně vyplněná přihláška na webu Porty.

Adresa pro přihlášení do soutěže je tato: http://www.porta-festival.cz/pro-soutezici/oblastni-kola. Pak už bude záležet jen na hudbě, písničkách, skvělé atmosféře festivalu a samozřejmě na cenách, kterých bude opět dost. V oblastních kolech už máme přihlášené první soutěžící a dá se předpokládat, že i v padesátém ročníku se bude o sošku Porty ucházet kolem 250 kapel a interpretů. Buďte mezi nimi!

O finalistech a vítězi 50. ročníku budou rozhodovat odborné poroty sestavené z muzikantů a osobností, které se v hudební oblasti aktivně pohybují.  

Vítěz i další interpreti získají spoustu cen. Kytary, mikrofony, potřeby pro muzikanty, ale také frekvence v nahrávacím studiu, videoklip a možnost vystoupit na některém z partnerských festivalů Porty. Na nic nečekejte a přihlašte se, abyste i vy byli součástí historie tohoto legendárního festivalu.

Zanedlouho zveřejníme termíny soutěží v jednotlivých oblastních kolech.