Helena Maršálková, Marcela Voborská, Ondřej Paska

Následující řádky jsou více pocity z radosti než recenze a kritika. Držím v ruce album, na kterém je 18 písní. Některé si rád zpívám dodnes, jiné jsem už skoro zapomněl. Nikdy ale nezapomenu na lidi, kteří se pod nimi podepsali a vzpomenu s úctou a pokorou na jednoho z báječných autorů, muzikantů a kamarádů.

Už ho poslouchám znovu a cítím z něj upřímnost, laskavost, pokoru a čistotu, s kterou se u celebrit show businessu těžko shledávám. Hned mě napadne: „Jak to, že tyto dámy nefigurují v žebříčcích TýTý nebo slavíků?“, ale to už je kapitola vkusu posluchačů a diváků. Za tím jsem si ale vždy stál po celou dobu mého působení u rozhlasového mikrofonu. A pokud právě toto album posloucháte, jsme možná naladěni na stejnou notu a budete jistě souhlasit, že v tomto případě slovo kalkul do tohoto textu nepatří.
Oba ženské hlasy k sobě patří barvou i čistotou a upřímností projevu bez zbytečných studiových dodělávek. K tomu se přidává mladá barva Ondrova pěveckého projevu a jeho čistá kytara, naprosto čitelná, která plní přesně funkci přímočarého plného a poctivého doprovodu. Dohromady je kolekce písní na albu vkusně poskládaná s prostorem k sólu i sboru. Písničky mají přesně ten kabát, který potřebovaly, a poctivost projevu se jasně pozná na živém koncertu, kde znějí jako z alba.
K tomu určitě své přidal ve studiu citlivým uchem Petr. Kytara zní jako kytara, hlasy jsou čisté, bez zbytečných příkras. Tato muzika přesně toto vyžaduje a Petr přesně vycítil, jak má vypadat výsledný produkt.
Album na mě působí upřímným dojmem s čistým projevem osobností naší hudební scény a jako pocta Pepovi Blažejovskému, který si to určitě zaslouží. Čistá studiová práce Petra, propracované a zároveň jednoduché aranžmá a hudební výkony všech aktérů, to vše dává šanci poprat se o prostor na jevištích i v éteru. Blahopřeji tímto tedy ke vkusu mých kolegů v rádiích, kteří se nebudou bát vybrat některou z písní do programu jakékoli stanice, která tvrdí, že hraje česky, a producentům a dramaturgům, kteří tímto mají šanci představit divákům osvědčené osobnosti v trochu jiném seskupení.