ELDORADO, skupina tradiční i netradiční trampské písně, slavící aktuálně své 17. narozeniny, vydává po CD „ELDORADO NA VODĚ“ a „ELDORADO NA MOŘI“ své v pořadí třetí album, inspirované cestovatelskou, trempskou, zlatokopeckou a kovbojskou tematikou. CD obsahuje i s bonusem 17 písní a má v téměř 62 minut. Jak se zdá podle referencí, ani jedna píseň nenudí a mnozí si desku poslechli napoprvé i několikrát dokola.

 

Hlavou a frontmanem je Tomáš Pergl, mimořádně hlasově vybavený zpěvák, skvělý muzikant, multi-instrumentalista, skladatel se záviděníhodnou melodickou i harmonickou invencí a autor mnoha desítek písní a scénických hudeb. Na desce uslyšíte pět jeho autorských písní, jeho úpravy slavných evergreenů (Zelený pláně, Rodný dům) i slavné přejaté písně (Píseň v sedle, Je na západ cesta dlouhá, Ďáblovo stádo, Kapkami si déšť, Jedu nocí…).

Tomáše doprovází jeho ELDORADO v aktuálním složení:  Zdeněk “Sady“ Sadovský (dřívější kytarista orchestru Zd. Bartáka st.), rozhlasový režisér ozvučení Jirka Litoš (banjo, perkuse), Vašek Balák (foukací harmonika), principál divadla Řešeto, bavič, recesista a bubeník Petr „Řetěz“ Šplíchal a benjamínek kapely (také ale už šedesátník) Vít Popp, basista, dříve kapelník a hudební režisér. Sám Tomáš Pergl vystřídá na desce kytaru, mandolínu, brač, akordeon, kazoo a chvílemi si i zapíská…

Na desce si zahrají jako hosté i dva houslisté – klasikář Milan Boušek a žánrový specialista Pepa Malina. Deska byla natočena za použití špičkových analogových technologií zvukovým mistrem Petrem Ackermannem s  masteringem Oldřicha Slezáka. Grafik obalu: Jan „Bizon“ Dvořák, Fotky: Jana Zechmeisterová a Pepa Malina.

ELDORADO můžete slyšet na pravidelných klubových večerech v Praze pravidelně dvakrát měsíčně (Hudební klub Palmovka / Rikatado, U Vodárny na Vinohradech), ale i na příležitostných akcích, festivalech, společně s Jitkou Vrbovou, Standou Chmelíkem, Kamarády Staré řeky…