Společnost Furch Guitars, přední světový výrobce kytar prémiové kvality, uvádí na trh speciální řadu sedmi akustických kytar Master’s Choice, představující průřez toho nejlepšího napříč jednotlivými barevnými sériemi.

Nové modely jsou dostupné s pečlivě vybranými technickými specifikacemi a doplněny o prvotřídní snímač značky LR Baggs.

Furch Guitars v loňském roce představil nové portfolio špičkových akustických kytar složené z pěti celomasivních a dvou polomasivních barevných sérií, jejichž vlajkovými loděmi se nyní staly nové modely Master’s Choice. Na rozdíl od předchozích modelů jsou tyto nástroje dostupné s předem stanovenými a neměnnými technickými specifikacemi, jako je např. tvar těla, materiál přední a zadní desky nebo šířka hmatníku. Na jejich výběr přitom společnost Furch nahlížela jak z pohledu zkušeného kytaráře (Master luthier), tak i mistra muzikanta (Master musician).

„Smyslem nových modelů je snaha pomoci našim zákazníkům lépe se orientovat v našem stávajícím portfoliu a usnadnit jim tak samotný výběr nástroje. Modely Master’s Choice nabízejí kombinaci nejžádanějších kytarových vlastností v rámci každé naší barevné série. Pokud by však i přesto preferovali například jiný materiál či tvar těla kytary, mají stále k dispozici naše dosavadní barevné modely,“ říká Petr Furch, ředitel společnosti Furch Guitars.

Každý z nových modelů je unikátní a liší se od sebe především kombinací tvaru těla, použitého materiálu, druhem povrchové úpravy či způsobem zdobení. Například model Red Master’s Choice je určen zejména pro velmi náročné kytaristy, kterým nabízí spojení prémiového materiálu, ladění přední i zadní desky, výrazných i netradičních detailů a jedinečné vysoce lesklé povrchové úpravy, vyvinuté pro dosažení maximalních rezonančních vlastností nástroje. Oproti tomu modely Indigo Master’s Choice či Violet Master’s Choice představují polomasivní nástroje s Open-Pore povrchovou úpravou a podstatně decentnějším stylovým zdobením.

Modely Master’s Choice jsou dodávány společně s prvotřídními snímači. Kytary Violet, Indigo, Blue a Green Master’s Choice jsou vybaveny vysoce kvalitní elektronikou LR Baggs Stagepro Element, mezi jejíž výhody patří kromě nadstandardní kvality zvuku také třípásmový ekvalizér či snadná výměna baterie. Modely Yellow, Orange a Red Master’s Choice jsou dodávány se snímačem LR Baggs Stagepro Anthem a mikrofonem zajišťujícím vysoce autentický akustický zvuk. Ke kytarám Green, Yellow, Orange a Red Master’s Choice dostanou zákazníci navíc i vysoce odolný pevný kufr Hiscox, který těmto nástrojům poskytuje vynikající úroveň ochrany.

Nové modely Furch Master’s Choice jsou již k dostání u autorizovaných prodejců značky Furch.

(PR)