Jedna z nejzásadnějších nahrávek české rockové historie, album Meditace kapely Blue Effect, nedávno vyšla u Supraphonu v novém balení jako CD/LP reedice! CD obsahuje sedm bonusů.

Album české rockové skupiny Blue Effect v její první formaci (Vladimír Mišík, Radim Hladík, Jiří Kozel a Vlado Čech a další hosté) vyšlo u Supraphonu v roce 1970. Je to první deska kapely, která se zapsala souvislou řadou alb do historie české rockové hudby.

Meditace z roku 1970 vychází v době uvedení kytaristy Radima Hladíka – bohužel in memoriam – do Síně slávy Rádia Beat. Právě on se postupně stal synonymem pro Blue Effect, ač kapelou do roku 2016 prošla řada excelentních zpěváků a instrumentalistů. 

Novému vydání alba se dostalo aktuálního remasteringu z pásů pro CD a vinyl. V bookletu, přinášejícím také fotografie, vybrané písňové texty a dokumenty, jsou zaznamenány okolnosti vzniku skupiny i jejího dlouhohrajícího debutu. Obal LP je rekonstruován původním autorem Alanem Pajerem do kdysi plánované rozkládací a zčásti odlišné podoby. Album současně vychází i na LP - vinyl má váhu 180 gramů. 

CD obsahuje sedm bonusů (Sen není věčný; I Like The World /Sun Is So Bright/; Blue Taxi; Snakes; Slunečný hrob; I´ve Got My Mojo Working; White Star).

Zdroj: Suphraphon