ČechomorPo loňském úspěchu vánočního turné s Ewou Farnou se skupina Čechomor rozhodla vydat záznam koncertu v Národním divadle na DVD a CD.
Exkluzivní záznam z vyprodaného koncertu v Národním divadle v Praze v prosinci 2010, provoněný předvánoční atmosférou a ozvláštněný výtečnými hosty - Ewou Farnou a Gerrym Leonardem a za svátečního doprovodu sympatického kvarteta virtuosek Gadrew Way, se stává skutečností a vánočním dárkem všem fanouškům kapely.

Mimořádná a neopakovatelná událost "Čechomoru v Národním" vyšla na DVD + CD v listopadu 2011.

S Ewou Farnou se kapela potkala již na projektu Písně z hradů a zámků a tam se také zrodila myšlenka spojit její výrazný hlas s tímto hudebním tělesem i pro vánoční turné. "Přizvání Gerryho Leonarda bylo předzvěstí další spolupráce, stal se producentem našeho nového alba a v létě s námi jel turné k podpoře tohoto CD. Koncert v Národním byl skvělou příležitostí, jak si vyzkoušet jak nám to bude na pódiu ladit. A ladilo to výtečně," říká Karel Holas, houslista a zpěvák skupiny Čechomor.

„O vánoční koncerty Čechomoru je již tradičně velký zájem a jelikož oba koncerty v Národním divadle byly záhy beznadějně vyprodány, kapela Čechomor chtěla uspokojit i fanoušky, kteří se na tuto událost neměli šanci dostat. Nyní tedy vydává záznam tohoto jedinečného zážitku. Stát se vydavatelem takto výjimečného počinu bylo pro nás ctí neřkuli povinností i vzhledem k předchozímu ohlasu alba Místečko, jehož vydání realizovalo na jaře též naše vydavatelství" uvádí Marcel Vyšín, umělecký šéf společnosti Universal Music.

Na CD a DVD s příznačným názvem "Čechomor v Národním" si budete moci poslechnout a vidět 23 skladeb, najdete zde např. písně jako Halaj Bůvaj, Maluški či Holubička, které v současnosti patří k nejsledovanějším na kanálu YouTube. Ucelený zážitek v aranžmá Jana Kučery, podkreslený podmanivými tóny smyčcového kvarteta Gadrew Way, výraznou pěveckou účastí Ewy Farne a v neposlední řadě i podmanivou elektrickou kytarou Gerryho Leonarda, vychází koncem listopadu a neměl by chybět pod vánočním stromkem žádného posluchače kapely Čechomor.

Zdroj + více na: http://www.cechomor.cz/

Čechomor