PPráce mě přímo fascinuje! Celé hodiny se vydržím na ni dívat (Jerome Klapka Jerome).

A nejste dozajista sám, pane Jerome! U některých jedinců mi dokonce připadá, že mají pocit, jakoby to bylo cosi škodlivého, či nakažlivého. Celý život dokážou bojovat proti této nákaze. Ovšem kdyby vynaložili tutéž energii k prospěšné práci, to bychom se panečku měli!

Práce může být i zábavou. Znám několik šťastných lidí, kteří se svým koníčkem, svou zálibou živí. A neznamená to, že to jde samo! Vynakládají snad mnohem větší úsilí, než jiní pracující.

Nechtěla bych zde rozpitvávat problém nezaměstnanosti, ale pořád mi nejde na rozum,

jaké množství lidí si chodí pro sociální dávky, když je práce všude okolo nás spousta. Stačí se rozhlédnout po Praze. Jedno z nejšpinavějších měst.

Bezdomovci jsou kategorie sama pro sebe. Dle mého soudu endemiti, většinou se zdravýma rukama i nohama, kteří jakýmsi nedopatřením nemají práci, či zaměstnání a nemají kde bydlet.

Kam se ta práce poděla? Asi do všech těch inzerátů, kterými jsou po víko naplněny všechny inzertní noviny, denní či týdenní tisk.

Je to téma na dlouhé povídání, na sáhodlouhé debaty a nejspíš i názorové střety.. Já raději sklapnu laptop a půjdu do práce.

Mějte se krásně, Vaše Marc