Hudební návraty - Kam zmizel ten starý song - Mirek Hoffmann
Narodil se 28. března 1935, v letech 1945–50 studoval housle u prof. Ondříčka.

Po absolvování gymnázia studoval večerní průmyslovou školu a učil se soukromě zpěvu, také se věnoval vrcholově sportu: v roce 1962 se stal mistrem republiky v odbíjené a ve stejném roce účinkoval v inscenaci Šest žen Jindřicha VIII. v divadle Semafor. V roce 1968 působil ve skupině White Stars a na jaře 1970 přešel do skupiny Greenhorns.

V 70. letech byla kapela přejmenována na Zelenáče, po roce 1989 se rozdělila na dvě části, skupina Jana Vyčítala se vrátila k původnímu jménu Greenhorns, zatímco Hoffmannova skupina si ponechala název Zelenáči. M. Hoffmann se country se věnuje celou svou uměleckou dráhu, nejen jako zpěvák, ale i jako textař a autor hudby.

Nedávno napsal humoristickou knihu ze zákulisí šoubyznysu Totem boha srandy.

S Milanem Lasicou si Mirek Hoffmann vypráví o evropském původu country hudby, o tom, že by bylo lepší brát americké honoráře než v Americe žít, o osudu různých textů za časů kdy cenzura byla králem, o proměnách skupiny Greenhorns a hlavně zazní televizní zpracování Hoffmannových písniček Divnej smích, Poslední hrana, Dívka s vlasem medovým, Žlutá kytka a mnoho dalších.

Vysílání: 21.3., 12.05 hod., ČT2

Zdroj, foto: Česká televize