Rascal FlattsLive From Abbey Road II. (1/12)
Rascal Flatts je americká country kapela z města Columbus (Ohio). Je to trio: Gary LeVox (vedoucí vokál), DeMarcus (baskytara, klávesy, vokál), a Joe Don Rooney (el. kytara, vokál). Vydali prozatím šest alb a jednnu kompilační desku, vždy na Lyric Street Records.

Debutové album Kate Nash "Made of Bricks! vydané 6. srpna 2007 se téměř okamžitě stalo jedničkou britských hitparád a bodovalo i v USA (36. místo). Deska byla označena za jeden z nejlepších britských počinů roku 2007 a zároveň byla jako největší překvapení nominována na XFM Awards. Obrovskou popularitu zajistil Kate Nash oblíbený singl "Foundations", jenž obsadil druhé místo britské hitparády, za rok 2007 se stal 17. nejprodávanějším singlem v Anglii (mj. nominován na singl roku v rámci NME Awards). Kate Nash převzala 20. února 2008 na BRIT Awards v Londýně ocenění za nejlepší britskou zpěvačku roku.

Univerzální jazzový klavírista Herbie Hancock svým vlivem zasáhl i do rocku a popu. Jako skladatel se prosadil i ve filmu - je autorem hudby k Antonioniho Zvětšenině, na své první album natočil Melounáře (Watermelon Man), který pronikl i do světa pop music a záhy se stal světovým hitem. Už na sklonku šedesátých let Hancocka okouzlil elektrický klavír, byl vlastně první, kdo jej postavil na roveň ostatním nástrojům. Dnes je H. Hancock velmistrem jazzových kláves. Spolupracuje výhradně s nejvýznamnějšími sólisty.

Jeho oblíbené slovo, kterým označuje hudbu, k níž vědomě směřuje, je "together" (dohromady, spolu, jedno k druhému). Jeho ideálem je kompaktní zvuk skupiny, jejíž improvizovaný projev zní se stejnou definitivností, jako vybroušená kompozice.

Vysílání: 24.8., 23.45 hod., ČT2
Opakování: 29.8., ČT2



Zdroj foto: Česká televize