JarretMuzikantská parti?ka z Liberce na sebe výrazn? upozornila již ve druhé polovin? 90. let. V té dob? se jejich zvuk dal za?adit k relativn? mainstreamovému akustickému folku, postupem ?asu však za?al Jarret p?itvrzovat. 

Písně Jarretu nikdy nebyly prvoplánovými, snadno zapamatovatelnými hity, přesto si skupina vybudovala silné posluchačské zázemí po celé ČR. Příčin je několik: expresivní, barevný a intonačně jistý hlas zpěvačky Hanky Skřivánkové, pódiový výkon, který nikdy neklesne pod velmi vysoko umístěnou laťku, péče o každý detail ve výstavbě hudebních ploch, touha po vyváženém a v rámci folku novátorském zvuku.

Nadžánrové renomé si získali deskou Unikát z roku 2002, svoje dominantní postavení mezi českými folk-rockery potvrdili albem Vztahem zapni! Jejich současná hudba je kupodivu často ztišená, konejšivá, založená na jemných rytmických figurách, souzvuku kláves a kytary, jejichž tóny se proplétají se samplovanými smyčkami.

Složení skupiny: Hanka Skřivánková (zpěv, klávesky), Michal Kadlec (zpěv, kytary), Vlasta Třešňák (zpěv, kytara, klávesy), Marek Štulír (baskytara), Jan Noha (zpěv, bicí). K tomuto základnímu složení se stále častěji přidává hostující Jan Provazník (saxofon, bonga, harmonika).

Vysílání: 24.8., 23.15 hod., ČT2
Opakování: 26.8., ČT2



Zdroj foto: Česká televize