Vladimír MišíkHudební návraty - Kam zmizel ten starý song - Vladimír Mišík
Vladimír Mišík se narodil 8. b?ezna 1943 v Praze. Vyu?il se truhlá?em, ale od školních let hrál na kytaru a zpíval s amatérskými rockovými skupinami.

Sólovým zpěvákem se stal v roce 1964 ve skupině Komety. Potom působil ve skupinách Fontána, Matadors a New Force, krátce vystupoval také se skupinou Karla Duby. V roce 1968 založil s Radimem Hladíkem skupinu Blue Effect. Později se skupinou Flamengo natočil album Kuře v hodinkách na texty básníka Josefa Kainara. V roce 1974 založil skupinu ETC, s níž vystupuje a nahrává dodnes. V roce 1981 natočil režisér a kameraman M.Čvorsjuk o Mišíkovi dokumentární film, který byl důvodem zákazu činnosti na dva roky. V roce 1992 byl Mišík zvolen poslancem České národní rady.

Milan Lasica rozmlouvá se svým hostem o zhudebňování poezie a o spolupráci s Josefem Kainarem, o objevu básní Václava Hraběte, o vlastních Mišíkových textařských úspěších a neúspěších, o textech současných básníků a kamarádů Pavla Šruta, Jiřího Dědečka, o společné písni s Jiřím Suchým a dalších.

A samozřejmě zazní ukázky z televizních záznamů písniček - Stříhali dohola malého chlapečka, Variace na renesanční téma, Špejchar blues, Doteky, Proč ta růže uvadá a mnoha dalších, které dnes již patří do "zlatého fondu" české rockové hudby.

Vysílání: 27.7., 13.00 hod., ČT2
Opakování: 03.8., ČT2


Zdroj foto: Česká televize