Brněnské Café Práh se dlouhodobě snaží představovat autorskou tvorbu širší veřejnosti. Jeho koncertní pořad CAFÉ OPEN MIC nabízí možnost poslechnout si zajímavé interprety zpívající převážně v Češtině. Další pokračování této série vystoupení se uskuteční v úterý 26.4. od 19h. 

První účinkující večera bude písničkář, Milan Šaffek, který se muzice věnuje dlouhodobě, ale teprve nedávno začal skládat a vystupovat s vlastními písněmi. Je součástí muzikantského projektu "We Sing Our Stuff", který sdružuje originální autory z Brna a okolí. Patří k introvertním písničkářům, ale jeho přemýšlivé písně dokáže zaujmout. 

Po něm vystoupí David Kourek,  který jak uvádí, nikdy netoužil hrát sám, nakonec tuto provozně snazší cestu zvolil, aby zjistil, zda jeho vlastní písně mají šanci někoho zaujmout. Jeho tvorba stylově inklinuje lehkostí k písním Jaroslava Samsona Lenka a zahřeje u srdce i jemným humorem.

Písně Jana Bružeňák, jsou zpívaná vyprávění či lyrika oděná v hudbě. Vyznačují se minimalismem, ale jsou stylově a náladově pestré a leckdy těžko zařaditelné, jako život sám. Muž mnoha zálib a profesí dokazuje, že i neprvoplánové písně mohou posluchače hluboce zasáhnout. 

Dalším účinkujícím večera bude Ondřej Herzán je v Brně usazený třebíčský rodák a patriot. Písničkář, poutník a spisovatel, který svá dílka šperkuje jemně ironickým nadhledem vystudovaného geografa. Jeho písničky často odkazují k nějakému místu, které navštívil nebo zážitku z cest. Dokáže zaujmout posluchače autentickým projevem a přenést je i někam do dálek.

Filip Mirus je slovenský hudebník žijící v Brně, který skládá písničky na texty básníka Stanislava Kalevského. V minulosti byl členem několika kapel, ale momentálně vystupuje převážně sólo. Jeho písně jsou žánrově na pomezí rocku a folku, vyznačují se stručností a silnou koncentrací emoce a významu. 

Závěr večera bude patřit ženám. Jenoféfa Beta a Olga Žůrková jsou písničkářky, které sice obě pocházejí z Přerova, ale náhoda tomu chtěla, že se setkaly až v Brně. Na společném koncertě představí každá své písně ve společných aranžích. Jejich vystoupení bude zaslouženou ozdobou a finálem celého večera.

 

PROGRAM


19:00 Milan Šaffek
19:30 David Kourek
20:00 Jan Bružeňák
20:30 Filip Mirus
21:00 Ondřej Herzán
21:30 Jenoféfa Beta & Olga Žůrková

 

Další informace na www.cafeprah.cz 

Kosmonaut