Třetí ročník seriálu otevřených hudebních scén Open Mic Slávka Maděry, pokračoval 11. září koncertem v pražské restauraci Trifot a pro letošní rok tak ukončil řadu osmi plánovaných koncertů z kterých se z důvodu epidemiologických omezení podařilo uskutečnit celkem šest. 

Trifot je pro pořádání podobných akcí velmi tradičním a magickým místem. 

Před třemi lety, 14. října 2017, se právě zde uskutečnil premiérový koncert tohoto projektu, který se postupně rozšířil na další města. Již třetím rokem se pořádá ve stejném konceptu a ve stejné dramaturgii v Mnichově Hradišti (Open Mic Český ráj), v Nymburce (Open Mic Polabí), v Lysé nad Labem (Open Mic Patro),v  Šumperku (Open Mic Šumperk) a samozřejmě i v Praze (Trifot Open Mic), kde je eliminačních kol hned několik včetně tzv. Vánočního speciálu a závěrečného Galaprogramu. 

Náhradou za termín 20.3.2020 - v pátek 11. září, právě zde v Trifotu usilovali o hlasy diváků a dvě postupová místa kvalitní interpreti, kterými nepochybně jsou Saša Niklíčková, Karel Soptík Malcovský, Jiří Šámal a Tomáš Vorel. Do pozice účinkujícího z publika se tentokrát vložil Jiří Kincl známý z kapely Panelákoví fotři, nebo také z dua Gorodky. V úvodu koncertu vystoupil jako hostitel Slávek Maděra (sk. VilMa) a nádherný závěr obstarala skupina Meziměsto.  

Super zvuk Josef Balcar - Sound 24, večer uváděl Slávek Maděra.

Diváci si vybrali dva postupující: Sašu Niklíčkovou, která vystřihla svůj hit „Zmačkané ženy” a zkušeného kytaristu a zpěváka Tomáše Vorla, shodou okolností v minulosti spolupracoval právě se Sašou. Nakonec jsme se v rámci jejich bloků dočkali i společného vystoupení. Náhradníkem se stal Karel Malcovský, co by písničkář s pokročilou instrumentalitou a nádhernými texty. 

Příjemným gestem pak bylo rozhodnutí Tomáše Vorla, který své postupové místo přenechal právě Karlovi s tím, že v galaprogramu zřejmě opět vystoupí se Sašou Niklíčkovou a zavzpomínají na společné muzicírování v soutěži Polánecký kolibřík, 

Bohužel se nám těsně před začátkem omluvili z účasti velké naděje Open Micu, Petr Hruška a Planeta Anna a ani Tomáš Rys nedorazil. Večer by byl s jejich účastí ještě více atraktivní.

I v této pohnuté době, kdy je plánování a organizování velmi nejisté, se podařilo výběrová kola dokončit i když po přeložení, nebo rušení některých termínů. Na letošní Open Mic Český ráj se bohužel už nedostalo a závěrečná přehlídka nejlepších interpretů Českých otevřených scén se po dvou zrušeních a přeloženích plánuje až na květen 2021. Původně plánovaný termín 16.října 2020, s laskavou finanční podporou Městské části Praha 13 a Svazu autorů a interpretů, byl totiž opět kvůli zhoršené epidemiologické situaci také zrušen.

Informace o akci můžete sdílet na FB stránce https://www.facebook.com/openmicPSM

 

Partneři akce

Hlavní partneři akce 

Trifot restaurant

Městská část Praha 13

Czech Photo, o.p.s.

Svaz autorů a interpretů

Společnost ALDIG, s.r.o.

Nadace Život umělce

 

Mediální partneři akce

Úřad městské části Praha 13 - Redakce časopisu STOP 

Infolk.cz., magazín ePortyr.cz, Country rádio, Signál rádio

Kudyznudy.cz

Pražská regionální televize TV13

Hudební portál Muzikus

Folktime.cz

 

Partneři akce

Supernoty, s.r.o.

Národní notový archiv z.s.

 

Děkujeme.         

 

Místo konání: Trifot restaurant, Seydlerova 2835/4, 158 00 Praha 13  

Pátek 11.9.2020 v 18:00 hodin

Pořadatel: Produkční skupina Slávka Maděry, IČ 71763678

Kontakt na pořadatele: 

Slávek Maděra, 731 670 057, 731 817 718, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Praha, 2.10.2020