Dva mladí folkoví bardi a zkušená pianistka se představí publiku sedmnáctého olomouckého open mic, který se koná ve čtvrtek 24. listopadu od 19 hodin v Divadle na cucky ve Wurmově ulici v Olomouci. Na hudebním večeru v komorním prostředí zahrají Bob O Keeffe, Jiří Drtil a Venika Hartlyn.

Před mikrofon se může postavit i odvážlivec z obecenstva. „I méně známí hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ řekl organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.

Listopadový pořad otevře pianistka a zpěvačka Venika Hartlyn z Holešovska svými popovými písničkami. „Velkou inspirací je pro ni tvorba Sarah McLachlan, Norah Jones, Carole King či Birdy,“ prozradil dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer. 

Jako hlavní host vystoupí Bob O Keeffe, mladý písničkář z jihovýchodního Irska, který začal skládat na deštivém Zeleném ostrově a později ve slunném Španělsku. Nyní žije a tvoří v Praze. „Loni vydal své první EP The Longest Wait, které obsahuje sedm skladeb a hostuje na něm i Kuba Alexa aka Quite Quiet,“ prozradil dramaturg Petr Šrajer. 

Na závěr večera se představí Jiří Drtil, frontman prostějovské skupiny Strike Out, jehož tvorba má kořeny v jednoduchém a energickém pop punku. Zahraje především skladby z loňského debutového alba Zpátky se neohlížím.

Večery open mic nabízejí možnost zahrát si, inspirovat se a potkat přátele. Vstupné na olomoucký pořad je dobrovolné, do klobouku může přispět každý podle uvážení. 

Open mic je pravidelné a otevřené setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v šedesátých letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon. Více o open mic najdete na http://openmic.eu/.

{vembed Y=73Di0F2I9UQ}

Foto: Lenka Živná, Péťa Řeháček a archiv