Milí přátelé a fanoušci Večerů S!

Šestý ročník hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2022 a jeho podzimní část je v plném proudu. V pátek 21. října 2022 od 19:00 hodin Vám tentokrát nabídneme výhradně autorskou tvorbu jak po stránce textové, tak i hudební!

Tvorba hudebníků kapely Jen tak tak ve znamení radosti z dobré autorské muziky, kterou zdárně přenášejí na své posluchače. Neradi vymezují hranice mezi hudebními styly, myslí si však, že nejblíže mají k folku, který do sebe dokáže natáhnout veliké množství různých žánrů. Frontmanem Jen tak tak je Pavel Jarčevský, který je patronem letošního VI. ročníku Večery S koncerty v Divadle U Kapličky. S Pavlem zpívají a hrají Lenka Martinů, Karel Metelec, Luboš Kalvas a nově Kateřina Maříková. 

2Jaja je manželská písničkářská dvojice Jany a Pavla Šimkových z Jaroměře. V období covidu natočili autorské album Domohraní. Písně založené na textech píše Pavel, Jana jim dává jemný tunning, hrají za za doprovodu dvou kytar nebo kytary a šestistrunného banja. Název dua pak lze vysvětlit jako dvojice Jana a Já nebo Já a Jana, dvě jaroměřská já, schizofrenní stav prince Bajaji či srbsky dvě vejce. 

Láďa Latka je stále věrný akustické kytaře. Uvolněná atmosféra jeho hudby je už řadu let nosná, byť léta působil v kapelách zcela odlišných žánrů. Na své debutové album Terapie láskou (2016) letos navázal novým albem Po větru. Na Večerech S vystoupí s kapelou A trio - s houslistou Tomášem Vávrou, bubeníkem Pavlem Mapache Maulem a baskytaristou Honzou Bambasem.


Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

 

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

 

Kdy: pátek 21. října 2022 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

 

JEN TAK TAK

(různé cesty k folku)

2JAJA

(domohraní v duu)

LÁĎA LATKA A TRIO

(terapie láskou po větru)

 

FB událost

 

 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 26.9.2022 do 20.10.2022

 

Další předprodej vstupenek od 26.9. do 20.10.2022:

 

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

 

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 160,- Kč, na místě 200,- Kč

 

(Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)

 

Večery S budou pokračovat v pátek 18. listopadu 2022 opět od 19:00.

Můžete se těšit na trojici účinkujících: Vendy Band, Martin Sýkora & spol., Weekend

Včas budete o všem informováni.

 

Za Večery S na viděnou!

 

Jarda Hnízdil

 

www.archiv.spolektiv.cz/…y-s

https://www.facebook.com/…ys/

https://www.facebook.com/…tiv