Na jubilejní, desátý underfolkový koncert, jenž se bude konat v pondělí 26. září od 19 hodin opět tradičně v kavárně V břiše velryby, dorazí úspěšný folkový písničkář Michal Willie Sedláček a mladé, talentované sestry Hejdovy, které úspěšné sbírají trofeje na hudebních soutěžích po celé republice.

 

Plzeňský písničkář Michal Willie Sedláček se v tvorbě nechává inspirovat cikánskými motivy, španělskými rytmy, ale i příběhy z vlastního života či trampskou romantikou. Doprovází se na kytaru, již doplňuje příčnou flétnou jeho žena Eva. Má na kontě mnoho folkových ocenění a debutové CD Válka v nás z roku 2014. Do Boleslavi však majitel zvučného hlasu přiveze i skladby nové, oplývající stejně nespoutanou energií a hudebním umem.

 

Sestry Hejdovy, Jana a Markéta, jsou nadějné mladé hudebnice z Doks u Kladna, které prozatím především objíždějí soutěže pro začínající talenty, kde sbírají první úspěchy. Jsou několikanásobnými vítězkami Dětské Porty, FolkyTonku, Folkového kvítku a dalších přehlídek. Kromě vlastní tvorby hrají také písně převzaté napříč žánry, od klasiky přes lidové písně a folk až po jazz a moderní hity. Na UnderFolku představí průřez svým repertoárem.

 

Zářijový UnderFolk se koná v kavárně V břiše velryby v pondělí 26. září od 19 hodin. Vstupné je dobrovolné.

 

Partnerem projektu UnderFolk je Nadace Život umělce a Svaz autorů a interpretů, z. s.