Třetí ročník koncertních cyklů Večery S zahajuje v září svou druhou letošní polovinu. Stane se tak opět v Divadle U Kapličky na Husově třídě v Českých Budějovicích.

Podzimní Večery S pod patronací Pavla Zajíce budou plné překvapení a novinek. Pavlína Jíšová pokřtí v září svou novou desku, novinkové CD pokřtí v říjnu také skupina Spolektiv. V listopadu představí divákům svou knihu Standa Kahuda a prosincové Večery S rozezní speciálně sestavený program dámských hlasů.

Podzimní program:

20. září: Pavlína Jíšová - křest nového alba NEZNÁMÉ, René Souček, Drc

11. října: Spolektiv - křest nového alba VYŘIĎTE DOMA

15. listopadu: Pták Lajf, Standa Kahuda a Michal Bosák, Stráníci

13. prosince: (Dámský večer) MiMoBand, Katka Hajná, Voces Gaudi

Večery S jsou prostorem pro kapely a písničkáře pocházející z jihu Čech, případně ty, kteří mají k jižním Čechám nějakou osobní rodinnou vazbu, a podzimní dramaturgie to opět potvrzuje.

Zářijové Večery S

Jihočeská písničkářka Pavlína Jíšová vydává v letošním roce své desáté novinkové album. 20. září budou Večery S patřit tedy křtu tohoto alba, které nese název Neznámé a Pavlína Jíšová se představí v sólovém pořadu s názvem „Písničky s kytarou“. Sekundovat jí bude písničkář René Souček a ve vlastním setu také českobudějovická skupina Drc. Pavlína Jíšová má na svém kontě devět sólových alb. Její repertoár skýtá téměř 200 původních českých písní. Její hlas je možné slyšet na více než sedmdesáti albech české produkce, na kterých spolupracuje s různými muzikanty.
Celý koncert se ponese v duchu podpory Hospice sv. Veroniky v Českých Budějovicích.

Říjnové Večery S

Po třech letech vydává skupina Spolektiv své třetí řadové album s názvem Vyřiďte doma. V Divadle U Kapličky kapela představí svůj první koncertní křest této hudební novinky. V písních znějících folkově, rockově i jazzově, v písních s kapkou šansonu, lyriky i expresivity, se objeví i různá překvapení a představí se v nich i milí hosté.

Listopadové Večery S

Svérázného písničkáře a držitele celostátní Porty Standu Kahudu už návštěvníci Večerů S jednou zažili. A s velkým ohlasem. Tentokrát bude součástí jeho vystoupení i představení knižní novinky.
Dalším účinkujícím večera bude Jan Ptáček, známější spíše jako Pták Lajf. Tuto dvojdomost chápe jako ozdravný projekt člověka, jemuž se daří nacházet sám sebe v hudebním světě. „Pokud vyrazíte na tento akustický koncert, nečekejte písničkáře alá furt to samý. Každej song má jinou náladu, jinou dynamiku a svůj výraz," komentuje svůj styl hraní Pták Lajf.

Stránící jsou spojováni spíše s Krušnými horami než s jihočeskými luhy a háji. Přesto tady mají, alespoň jejich část, Veronika Stráníková, své kořeny v Táboře. V listopadu očekáváme v Divadle U Kapličky Luboše Stráníka s novou podobou tohoto hudebního sdružení.

Prosincové Večery S

Katka Hajná je začínající písničkářka, která zaujala pořadatele Večerů S na letošním jihočeském kole Porty. Skupina MiMoBa-nd funguje od října 2018 a je postavena na barevném ženském vokálu zkušených muzikantek Míši Hrabětové (zpěv, housle), Moniky Vodičkové (zpěv) a Barbary Štrejnové (zpěv, klavír). V jejich repertoáru najdete písně autorské i převzaté. „Hudba je pro nás emoční, psychickou a duchovní nezbytností. Nabízí klid, radost, posvátnost a příležitost v sobě objevit to nejpodstatnější," popisuje Monika Vodičková.

O závěr se pak postará Voces Gaudi, ženský pěvecký sbor, který vznikl na jaře 2016 a vede ho Šárka Kodýmová. Dvacet krásných žen, které (jak název napovídá) zpívají s radostí. V repertoáru mají skladby starých mistrů až po současné autory, úpravy lidovek a občas zabrousí i do slavných muzikálů.