Poslední den před termínem konání charitativního dvojkoncertu José Carrerase a Vanessy-Mae zbývá již jen necelých 160 volných míst z celkové kapacity 12 tisíc sedadel v O2 areně.

Zítra od osmi hodin večer tak bude světovou premiéru obou umělců v rámci jednoho koncertu sledovat zcela vyprodaný největší sál v České republice. Na dnešní tiskové konferenci o tom informovali zástupci CENTRAL GROUP, největšího rezidenční developera a investora v České republice, který charitativní koncert pořádá.

Charitativní megakoncert legendárního tenora José Carrerase a nejslavnější houslistky současnosti Vanessy-Mae se uskuteční již zítra v úterý 11. listopadu od 20 hodin v O2 areně. Koncert zahájí Vanessa-Mae, následovat bude vystoupení José Carrerase s Českým národním symfonickým orchestrem řízeným dirigentem Davidem Gimenezem. Speciálním hostem večera pak bude slavná irská sopranistka Celine Byrne. 

V kontextu nedávných koncertů popových div Lady Gaga či Kylie Minogue, které navzdory nákladnému marketingu vystupovaly před poloprázdnou halou, se jedná o mimořádný úspěch. Zvlášť v případě, kdy jde o charitativní akci developerské společnosti, která se pořádáním kulturních akcí běžně nezabývá. Společnost CENTRAL GROUP pořádá charitativní dvojkoncert José Carrerase a Vanessy-Mae k výročí 20 let od svého založení a zároveň se tím hlásí ke své společenské odpovědnosti.

„Úspěch koncertu nás těší nejen proto, že jsme toto spojení dvou světových hvězd sami vymysleli, přesvědčili o tom oba umělce a celou akci sami také organizujeme. Mnohem důležitější však je, že tento koncert přinese nejméně 1 milion korun Nadačnímu fondu pro zdraví dětí. Akce tak podpoří konkrétní projekty vedoucí ke zkvalitňování zdravotní péče o děti,“pochvaluje si velký zájem Dušan Kunovský, šéf společnosti CENTRAL GROUP a dodává:„Pořádání prestižních společenských akcí ve prospěch dobré věci je ve světě běžné. Pro charitu a související fundraising jsou velkým přínosem. V České republice to zatím příliš zvykem není a já jsem rád, že v této oblasti můžeme být průkopníky.“

Dlouhodobou spolupráci s CENTRAL GROUP, jako zakladatelem a hlavním sponzorem Nadačního fondu pro zdraví dětí velmi oceňuje i doc. MUDr. Jaroslav Feyereisl, CSc., ředitel Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze 4 – Podolí.

Za 7 let svého působení podpořil Nadační fond pro zdraví dětí již více než 90 konkrétních projektů. Společnost CENTRAL GROUP mu jako hlavní sponzor každoročně předává garanční šek v hodnotě 1.000.000 korun. V jeho prospěch také pořádá řadu charitativních akcí – například na počátku letošního roku uspořádala v pražském Obecním domě exkluzivní módní přehlídku světoznámé návrhářky Blanky Matragi s vystoupením Pavla Šporcla a Andrey Kalivodové, která pro Nadační fond vynesla více než 900 tisíc korun.