Ondřej Ruml svou volbou zpracovat takřka nedotknutelné písně Ježka, Voskovce a Wericha udělal jednoznačně dobře. Citlivý, ale zároveň odvážný přístup k písním jeho samotného i hlavních aranžérů – Matěje Benka a Miroslava Hloucala vynesl albu Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha samé pochvaly.

Ty se týkají samozřejmě i „zbytku“ Matěj Benko Quintetu Rumla doprovázejícího, Pavla Zbořila, Rasťo Uhríka a Radka Zapadla. „Některé jejich variace na původní Ježkovo téma jsou velmi organické a živelné, jiné se naopak více drží při zemi. Na desce to pak vytváří příjemné napětí a kontrasty. Úchvatná a nápaditá je také rytmika, která musela dát Ondřejovi místy pořádně zabrat. Jeho frázování v ‚Kat a blázen‘ je takovou malou maturitou zasluhující obdiv…“ (musicserver.cz 8. 11. 2014)

„Šanci jako na novém albu ještě neměl. Využil ji se vší parádou… Ruml čistě jazzový způsob zpěvu zvládá s naprostou jistotou a dává najevo, že ti, kteří mluvili o jeho talentu, se nemýlili…“ ( MFDnes 23.10.2014)

Ondřej Ruml předvedl písně živě spolu s Matěj Benko Quintetem už 12. října  na svém pražském koncertu, kde album pokřtili dva z jeho hostů Ondřej Brzobohatý a Jiří Macháček (třetí albový host, Zdeněk Svěrák byl promítnut aspoň v klipu k písni Stonožka). Další koncerty s písničkami Ježka, Voskovce a Wericha čekají Ondřeje Rumla a spol. 16.11. 2014 v Jablonci nad Nisou, 5. 12. v Poděbradech a 7. 12. v Brně.

Ondřej Ruml

Ondřej Ruml

Ondřej Ruml

Ondřej Ruml