Vivaldianno poprvé v Lucerně!VIVALDIANNO poprvé v Lucerně! Mimořádně úspěšný hudební projekt Vivaldianno se představí ve velkém sále pražské Lucerny!

Hlavní protagonisté Vivaldianna, houslový virtuos Jaroslav Svěcený a rockový klavírista a autor projektu Michal Dvořák postupně vydali dvě CD (ověnčené multiplatinovou deskou) a dvě DVD,z nichž na galakoncertu v Lucerně nabídnou kolekci toho nejlepšího z Vivaldianna. Po letech pečlivých příprav a realizace ve studiu, při experimentování se zvuky klasických, etnických i elektronických nástrojů se hlavní protagonisté nechali inspirovat nejen nadčasovou hudbou Antonia Lucia Vivaldiho, ale také geniálním Bachem a Mozartem, houslistou a skladatelem Fritzem Kreislerem či argentinským mágem Astorem Piazzollou. Unikátní spojení mezi hudbou minulosti a současnosti tak dostává další rozměr.

Jaroslav Svěcený: „Vivaldianno MMVIII potvrdilo, že multižánrová hudba dlouhodobě osloví pouze tehdy, když je propracovaná, což vyžaduje nejen originální nápady, ale také velkou časovou investici. Michal Dvořák je pro mne zárukou kvality, a proto jsem opravdu šťastný, že naše muzikantská spolupráce úspěšně pokračuje. Mimořádnou radostí je pro mne fakt, že si na novém CD mohu zahrát i s mojí dcerou, houslistkou Julií Svěcenou. Zazní také didgeridoo uznávaného Aleše Doležálka, charangy a další etnické nástroje Bolívijce Jaime Garvizu a Ronalda Solise,Peruánců Vlado Urlicha a Carla Zegarry či smyčce výborného Heroldova kvarteta,bicí a perkuse Tomáše Waschingera atdatd. Projekt Vivaldianno na mne působí jako specifický emotivní balzám na duši pro všechny generace, obzvlášť v této poněkud zvláštní době.Vždy si přeji, aby podobný pocit z této hudby měli i naši posluchači.“

Vivaldianno od začátku provází mimořádný zájem diváků a posluchačů. Prvního CD Vivaldianno MMVIII z roku 2008 se prodalo 35 000 nosičů.

Koncert se uskuteční 28.11.2013    od 19:00 hodin ve Velkém sále Lucerny!    

Zdroj, foto: http://www.lucpra.com/program.php