Věra MartinováKoncert v pražské Lucerně je příležitostí, jak oslavit společně se svými fanoušky 25 let na scéně. Věra Martinová nebude sama! Zvláštním hostem koncertu bude absolutní špička vokální interpretace – SPIRITUÁL KVINTET.

VĚRA MARTINOVÁ se jako Věra Šolínová narodila v Opočně. Prvním větším úspěchem v hudební branži se stalo 2. místo na festivalu Mladá píseň v Jihlavě. Následovalo první profesionální angažmá v Orchestru Gustava Broma a v letech 1982-1986 vystupování s dívčí country kapelou Schovanky. Po odchodu ze Schovanek se pustila na na sólovou dráhu. Vznikly mnohé její hity - Malý dům nad Skálou, Až na vrcholky hor (1987), Dala jsem lásku řekám (1988). Posléze přišlo debutové album Dál jen vejdi (1989), následně alba Zvláštní způsoby (1996) a Příběhy (1998).

Na CD Věřím svým snům spolupracovala s britským zpěvákem, písničkářem a kytaristou Jamie Marshallem.

Po velkolepé oslavě životního jubilea Věry Martinové před 2 lety v pražském Vinohradském divadle a následných dvou vyprodaných koncertních tour po Čechách a Slovensku se rozhodla poprvé v životě vystoupit v koncertní „mecce“ českých zpěváků – Velkém sále pražské Lucerny.

Spirituál Kvintet
První česká - dnes už legendární folková skupina, jejíž mnohé písničky dávno zlidověly, hraje v roce 2013 neuvěřitelnou 53. sezonu. V minulém roce obdržel Spirituál Kvintet mimo jiné Diamantovou desku za 1 150 650 prodaných nosičů pod hlavičkou vydavatelství Supraphon, letos na svých koncertech představuje aktuální CD „Čerstvý vítr“.

Koncert Věra Martinová - 25 let na scéně se uskuteční 27.11. 2013 od 19 hodin ve ve Velkém sále Lucerny!