Přinášíme vám informace o nejbližších jazzových pořadech Radia Proglas. Čeká vás například trumpetista Paolo Fresu, kontrabasista Ben Williams nebo kytarista David Dorůžek. Máte se na co těšit.

středa 7. června v 0.35

V půlhodince Noční bdění s jazzem sáhneme po album Mare nostrum II, které v roce 2014 natočili trumpetista Paolo Fresu, akordeonista Richard Galliano a pianista Jan Lundgren. (Vydal ACT)

středa 7. června v 7.45

V ranním vydání rubriky Třikrát z Proglasu budeme zvát do Měšťanské besedy v Plzni, kde vystoupí americký kontrabasista Ben Williams.

středa 7. června v 19.15

Vítězem české části soutěže Jazz Fruit, která probíhá v rámci festivalu Mladí ladí jazz, se stal Igor Ochepovsky, v Praze usazený kytarista ruského původu. Igor hraje fusion a inspiruje se klasickou hudbou, jazzem a dalšími styly z východní i západní Evropy. Na svém kontě má už studentské ceny za divadelní hudbu a v roce 2016 vyhrál jako skladatel mezinárodní talentovou soutěž. V pořadu Jak se vám líbí si představíme jeho první album I'm The Wind.

čtvrtek 8. června ve 14.30

Kytaristu Davida Dorůžku, oceněného cenou Anděl za album Autumn Tales, budeme poslouchat v odpolední rubrice Třikrát z Proglasu.

pátek 9. června v 17.25

Pianistka a skladatelka Kristina Barta právě úspěšně dokončila magisterské studium a momentálně pracuje na svém DVD. My si v podvečerní jazzové půlhodině připomeneme její debutové album EMA29.

pondělí 12. června v 19.15

Po roční pauze se vrací festival Struny podzimu. Nabídne nejen vyváženou směs jazzu, vážné hudby a world music, ale poprvé také hiphop. Více o programu prozradí v pořadu Jak se vám líbí programový ředitel festivalu Vilém Spilka.

Milan Tesař, hudební redakce