Rádio Proglas se stalo neodmyslitelnou součástí festivalu Porta ŘevniceRádio Proglas se stalo neodmyslitelnou součástí festivalu Porta Řevnice. A nejinak tomu bude i letos.
Ve svém vysílání se bude Portě věnovat v několika svých pořadech. Prvním z nich bude týdeník Slyšte, lidé!, kde budou zvát na české národní finále festivalu Porta do Řevnic.

V první části pořadu si připomeneme některé vítěze Porty z posledních deseti let. V druhé části si představíme vybrané letošní finalisty. První pořad bude již v sobotu 7. června od 19.15, repríza v úterý 10. června od 16.55.

V první dílu, v první části pořadu, začneme Švédovou trojkou, rodinným triem z Moravského Krumlova, které Portu vyhrálo dvakrát po sobě – v letech 2012 a 2013. V roce 2011 se vítězem českého finále Porty v Řevnicích stala skupina D.N.A. z Brna. Dvakrát vyhrála Portu další brněnská skupina, Quanti Minoris v čele se Zdeňkem Němečkem: v roce 2007 a 2010. Písničkář Zdeněk Hamřík  z Mohelnice se stal vítězem Českého národního finále Porty v roce 2009 a v roce 2008 Portu vyhrál písničkář Ondřej Ládek, známý pod přezdívkou Xindl X. V pořadu dále z minulých vítězů uslyšíteMartina Rouse, skupinu BlueGate a duo Koubová–Henel.

Ve druhé části pořadu si představíme několik letošních finalistů, kteří do Řevnic postoupili z jednotlivých oblastních kol. Budou to skupiny Marod, Rendez-fous, Nevermore & Kosmonaut, Choroši, X-tet a Disneyband.

Nalaďte si dnes rádio Proglas - http://www.proglas.cz/

Petr Mráček  a Milan Tesař (rádio Proglas)