Písnička 13. týdne Kousek štěstí, která by měla být i součástí proma VOKOBERE na pražské Fontáně.

Hudba: Jiří Vondráček a Petr Kocman

Text: Hana Sorrosová

Host: Lucie Vondráčková

 

Písnička vznikla tak, že Petr hrál zajímavý riff na kytaru a Jirka si k tomu zpíval. Pak ještě asi měsíc práce na sborech, natočit kytary, přiměřeně basů a bicích, piána a percusí a bylo to..

V textu si tedy každý ještě z původních  Vokobere řekne k tomu osudu své…To byl záměr textařky Hanky. Aby to bylo o nás…

Jiří Vondráček, Petr Kocman, Tomáš Berka, tedy nahrávka v původním obsazení a také se sbory Lucie Vondráčkové, se kterou jsme jako VOKOBERE vyjeli na společné turné po ČR- Kousek štěstí Tour 2016. (16 koncertů v letních kinech, závěr dva koncerty v Praze v paláci v Hybernii. )
Písnička vznikla v roce 2014 v domácím MMstudiu v Hostivaři a nový mix a mastering 2024 vytvořil Petr Michal v Českých Budějovicích..

Koncertní premiéru měla písnička i s Luckou na zámku Štiřín, který nám ovšem mezi tím už zavřeli.
Klip vznikal také v nahrávacím MMstudiu ale již bez Lucie, která mezi tím odjela tehdy do Kanady. A tak byly v klipu použity zvesela její obrázky z plakátů a některé záběry právě ze Štiřína.
Neměli jsme kameramana a tak jsme se u kamery střídali.. Kdo nezpíval a nehrál, točil. Společné zpívání jsme točili na kameru na stativu a místo pohyblivé kamery se pohybovali Vokobere. Skvěle jsme se bavili… Písnička 

Na Fontáně budeme vystupovat v kvartetu:

Jiří Vondráček, Petr Kocman, HeléN Rockhousle, vokály a basa, Filip Šašek – klávesy a shaker.

Ke Kousku štěstí přibydou i další písničky, jako např. Velká láska, Crazy Man, Leaving On a Jetplane,  Because, Nána Nevěrná, nebo Máš chuť majoránky v autorsko - vokoberácké verzi.  

S největší pravděpodobností si s námi na Střeleckém ostrově zazpívá i kolegyně Denisa Marková písničku Nelámej nade mnou hůl,  když se nestane nic neočekávaného.
Vystoupíme hned po Samsonovi, tak snad si ostudu nepokazíme.:-)

Těšíme se na návštěvníky Fontány v Praze a určitě ještě další písničky představíme v některém z pořadů Country rádia, aby si je posluchači mohli pak lépe na Fontáně vychutnat.

Jirka Vondráček