Písnička 47. týdne na Country rádiu je Tři sloni 

Hudba, text a zpěv: Petr Novotný

CD Na důchodě

 

Píseň je součástí pořadu Karavana č.63   https://www.youtube.com/watch?v=fXo3ssovu0o&list=PLBTnExWeCStxORq5o3mAmT1GLB9F6v3Uq

Petr si na svém CD Na důchodě hraje sám skoro všechny nástroje…

A píše, že od prvotního nápadu Ivana Kurteva do odevzdání masteru do výroby to celé trvalo šest měsíců, práce Petrovi zabrala cca 700 hodin
- sám si natočil veškeré orchestrální zvuky, klávesy, basy a vyjma dvou i všechny kytary
- nejrozsáhlejší projekt měl 63 stop
- ve sbírce na Startovači přispělo 180 lidí
A Petr také říká, že - nejobtížnější bylo ovládnout ukulele, které předtím nikdy neměl v rukách :-)
Píseň Mojžíš vznikla před deseti lety pro projekt Folk žije! a byla celá natočená na basu. V nejhustším místě těch baskytar zní asi sedm najednou.
Všechny ostatní nahrávky jsou z letošního jara a léta.


Krušnohorský rodák Petr Novotný se narodil 27. března 1958 ve znamení Berana. Již od mládí se věnoval muzice. Hrál na kytaru, kontrabas a pětistrunné banjo. Absolvoval střední průmyslovou školu výroby hudebních nástrojů. Po maturitě, v roce 1977, nastoupil do firmy Cremona Luby u Chebu, kde se jako záložní síla učil veškeré činnosti potřebné pro výrobu hudebních nástrojů, takže vidí, jak se říká, pod pokličku.


od roku 1994 napevno zakořenil v sestavě Žalman&spol, kde hraje nepřetržitě až dodnes. Souběžně se také podílí i na mnoha jiných projektech. Jako studiový režisér například na deskách skupin Marien, Nestíháme, Lakomá Barka, Poupata, Magdaléna Brožková, Krumlovští pištci a další. Jako hostující studiový muzikant spolupracoval s Jiřím Smržem, Pavlínou Jíšovou, Xindlem X, Epy-De-Myí, Devítkou, Papouškovo sirotky, Marien, Ivo Jahelkou a dalšími...
V současnosti má na svém kontě cca 80 CD, na kterých se takto podílel. Hrál s píseckou bigbítovou kapelou Cohiba, spolupracoval také s divadlem Buchty a loutky, kde jako muzikant hrál v představeních Tajemný cizinec a Koncert Josef K. Podílí se i na scénické hudbě pro západočeské divadlo v Chebu. Vydal svoje autorské CD Hlína, barvy a slova, se zhudebnělými texty Karla Plotěného. Na svém kontě má i knihu fejetonů z Malostranské besedy, nazvanou Folkový bestiář, kterou v roce 2003 vydalo nakladatelství CARPE DIEM.
V současné době hraje v pěti kapelách: Žalman&spol, Žalman&hosté, Devítka, Lomnický Sbor Disharmonických amatérů a Žalozpěv Níhov.
Hraje na bezpražcovou basu a zpívá (hlasový rozsah od D do G¹). Občas hraje na kytaru a v ohrožení života také na klávesy.
Tento krušnohorský rodák, který pobýval i v Sokolově, Praze a Českém Krumlově, se nyní usadil na venkově, v obci Lomnice u Brna, kde se snaží nejen zachránit venkovskou chalupu, ale i se aktivně podílet na kulturním dění v obci.
Motto tohoto velkého dělníka hudby zní: „Groove je nejlepší kuchař!“