Písnička 42. týdne na Country rádiu je Hezký to bylo od Bratří Ebenů

Hudba, text a zpěv: Marek Eben

CD Co my víme

Píseň je součástí 62. dílu pořadu Karavana 

 

Bratři Ebenové letos slaví čtyřicet let na scéně a pro své fanoušky mají ten nejlepší možný dárek - novou desku. Ponese název "Co my víme", pilotní singl, CD a LP vyjde už 1. září, později na ně naváže oblíbená flashka a streamovací platformy.

Kromě tria bratří Ebenových – tedy Marka, Kryštofa a Davida tvoří kapelu rytmika působící mimo jiné v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák. 

Čerstvé songy už jsou zhusta součástí koncertního repertoáru a spokojenost posluchačů je pro trojici pozitivním znamením. "Je to veliké vyznamenání a těší nás to, protože nové album je nervním bodem v životě kapely," vysvětluje frontman Marek Eben.

A rovnou dodává: "Jedním dílem nebezpečí je už samotné nahrávání, kdy máme různé pohledy na písně i na dramaturgii. Druhou věcí může být zjištění, že na novinky není nikdo zvědavý. Je proto skvělé, když písně nasadíme a s publikem rezonují hned na první dobrou."

Skladby vznikaly v covidovém období a vzhledem k tomu, že se dějí i další nečekané věci jako válka na Ukrajině, budou mít chtě nechtě přesah i do dalších let. Tak jako titulní kus. Kolekce by jinak měla být typicky ebenovsky pestrá, a to jak žánrově, tak tematikou textů.

http://www.bratriebenove.cz/