Podzim je v plném proudu, dny se krátí a počasí je stále chladnější. Nám turistům to ale nevadí, toto období si umíme zpříjemnit procházkou do přírody. Třeba… Už jste byli u Skryjských jezírek? Ať už ano, nebo ne, přijměte nyní krátké pozvání na pohodový výlet.

Přírodní rezervace Skryjská jezírka leží na Zbirožském potoce vedle vesnice Skryje ve Středočeském kraji, nedaleko od Křivoklátu. Na plochu má tato rezervace skoro 60 hektarů a patří pod Chráněnou krajinnou oblast Křivoklátsko.

Samotná jezírka nejsou velká, prohlédnete si je za chvilku. Horní jezírko obklopují skály, dolní zase stromy a keře. Dá se na ně dívat z obou břehů potoka, které spojuje dřevěný můstek. Z něj je pak vidět na malý Skryjský vodopád. Celkově je to malebná podívaná, a určitě nejen na podzim!

Jezírka jsou přístupná celoročně, takže sem můžete klidně vyrazit i v zimě. Vede kolem nich modrá turistická trasa ze Skryjí do Zbiroha, cesta je dobře značená v obou směrech. Jestli chcete delší procházku, začněte u kostela ve vesnici Skryje, odtud jsou to k jezírkům necelé čtyři kilometry pohodlnou cestou. Pro méně zdatné turisty doporučujeme začít v místě zvaném Slap u hájovny v Podmoklech, čeká vás pak jen kilometr pěšky.
A když se budete chtít dozvědět víc, navštivte ve Skryjích Muzeum Joachima Barranda, který tu kdysi v okolí pátral po zkamenělinách.

Přejeme hezký výlet!

{gallery}skryje{/gallery}