Letošní Portu vyhrála kapela Rendez-fou, která do finále postoupila z oblastního kola Svitavy. Kapelu tvoří tři muzikanti – Jana Gregárková (zpěv, příčná flétna, texty), Jan Fous (kytara) a David Vacula (rytmické nástroje, šalmaj). Kapela nehraje klasický folk, ale její hudba je velice zajímavá.

Jak se kapele líbilo na Portě? „Porta byla skvělá. To, že jsme vyhráli, jsme vůbec nečekali, a samozřejmě to o to více umocňuje celý portovní prožitek. Co je pro nás na Portě ještě důležité, je setkávání s kamarády, které vídáme jen zřídka. A to samo o sobě je skvělé,“ řekl Honza Fous.

A co nám o sobě prozradila kapela Rendez-fou?

Jsme volné sdružení hudebních radikálů pocházející z Jihlavska, které se schází od dubna 2013. Dle hudebního dramaturga rádia Proglas Milana Tesaře se jedná o „kapelu, která i jako duo dokáže nabídnout až neuvěřitelně plnou a barevnou hudbu na pomezí folku, swingu a šansonu. Navíc skvělou i po skladatelské i textařské stránce.“ Rendez-fou (čti randefu) je francouzský výraz hojně užívaný v Bretani a dá se přeložit jako setkání bláznů.

Více o kapele najdete na http://bandzone.cz/rendezfou

{vembed Y=JR3GFiWPNpw}